Galaxy S9 kamerasıyla fark yaratacak

galaxy s9 6

Ocak ayının sonuna gelmemizle birlikte, Mobil Dünya Kongresi için sadece sayılı günler kaldığını söyleyebiliriz. Peki MWC 2018’de bizleri hangi sürprizler bekliyor olacak? Açıkçası şu aralar en sık dile getirilen iddialar Samsung’un yeni amiral gemisi modeli Galaxy S9 ile ilgili. Son olarak S9’un S8 ve Note 8’e oranla çok daha yetenekli bir kamera ile kullanıcıların karşısına çıkacağı iddiaları ortaya atılmış durumda.

Galaxy S9 kamera anlamında zirveye aday

Samsung geçtiğimiz sene satışa sunduğu Galaxy S8 modelinde, kamera tarafında beklentileri tam anlamıyla karşılayamamıştı. Keza Güney Koreli teknoloji devi aynı kamera teknolojisini, Note 8’de de kullandı. Gerek S8 gerekse de Note8 FullHD video kaydını maksimum 60fps’te alabiliyorlardı.

Şimdi ise Samsung’un yeni amiral gemisi modelinde bu değerin çok daha üst seviyelere çıkabileceği iddia ediliyor. Samsung’un yeni ISOCELL Bright teknolojisi sayesinde 480fps’te 1080p video kaydı mümkün olacak. Bu da süper yavaş video çekim modunun S9 ile gelebileceği anlamına geliyor.

Samsung’un yeni video teknolojisi her ne kadar S8 ve Note 8’e oranla çok verimli olsa da henüz Sony’nin kullandığı Motion Eye kadar cazip değil. Yeni Galaxy S9 kamera anlamında en başarılı Samsung modeli olsa da henüz Sony’nin üst segment modelleri ile rekabete hazır değil diyebiliriz. Elbette bu söylemlerimiz video çekim modları için geçerli. Yoksa söz konusu fotoğraf çekimi olduğunda dengeler çok değişken bir hal alacaktır.

Meizu 15 Plus tasarımıyla büyülüyor