Galaxy S9 Mini, performans testinde ortaya çıktı!

s9 mini

Samsung en son “mini” modelini 2014 yılında satışa sunmuştu. Galaxy S5 Mini, Güney Koreli akıllı telefon üreticisinin bu alandaki son modeliydi. Fakat görünen o ki Samsung 2014’te sonlandırdığı bu seriyi 2018’de yeniden üretime sokmak istiyor. Keza Güney Kore kaynaklı sızdırılan son raporlara göre, Samsung Galaxy S9 Mini üzerinde çalışmalarına çoktan başlamış durumda.

Galaxy S9 Mini özellikleri belli oldu

Aslında Samsung’un Galaxy S9 mini üzerinde çalışmalara başlamış olması, pek de sürpriz sayılmaz. Keza S8’e oranla çok fazla bir yenilik içermeyen S9 yüksek fiyatı ile kullanıcıların tepkisini çekmişti. Doğal olarak sahip olduğu etiketle öyle büyük bir satış başarısı yakalayamayan S9, Samsung’u alternatif kanallara yönelmek zorunda bıraktı.

Geçtiğimiz gün bir performans testinde ortaya çıkan Galaxy S9 Mini, teknik özellikler açısından orta segmente hitap ediyor. Yani kaputun altında Snapdragon 845 yerine, Snapdragon 660 yer alıyor. En azından Geekbench testinde ortaya çıkan sonuç bu yönde.

Asıl sürpriz olan şeyse S9 Mini’de kullanılan RAM miktarı. Keza Samsung genelde 4GB RAM’i amiral gemisi modellerinde tercihliyordu. Fakat test sonuçlarına bakacak olursak S9 Mini’de de 4GB RAM tercihlenmiş.

İşin güzel yanı ise S9 Mini’nin tasarımsal anlamda S9 ile aynı çizgiye sahip olması. Elbette boyut olarak arada fark olabilir. Fakat dış görünüş açısından S9 ile S9 mini arasında önemli bir farklılık bulunmayacak.

Samsung’un orta segmentteki yeni modelini Haziran ya da Temmuz ayı gibi satışa sunması bekleniyor.

Xiaomi oyun odaklı telefonu için tarih verdi