Galaxy S8 Plus, S8’den daha mı başarılı?

galaxy s8 11

Samsung’un geçtiğimiz günlerde satışa sunduğu yeni amiaral gemisi modellerinden hangisi daha başarılı? Galaxy S8 mi yoksa Galaxy S8 Plus mı?

Samsung uzun süredir üzerinde çalıştığı yeni amiral gemisi modellerini 21 Nisan’da satışa sundu. Gerek Galaxy S8, gerekse Galaxy S8 Plus kullanıcılar tarafından hayli ilgiyle karşılandı. Öyle ki bu cihazlar Güney Kore’deki ön sipariş rekorunu bile kırdı.

Peki bu ikili arasında daha popüler olan hangisi? Daha doğrusu hangi Galaxy S8 modeli daha fazla satacak? Bu konu hakkındaki ilk analiz Güney Kore’den geldi.

Güney Kore’de hizmet veren Yuanta Securities tarafından yayınlanan rapora göre toplamda 50.4 milyon Galaxy S8 ve S8 Plus satılması bekleniyor. Bu sayının yüzde 53.9’luk (27.1 milyon) kısmının ise Galaxy S8 Plus’a ait olacağı tahmin ediliyor.

Yani Güney Kore’den gelen ilk tahminler, S8 Plus’ın, S8’e oranla daha popüler olacağı yönünde. Sistem özellikleri bakımından iki telefon arasında önemli bir farklılık bulunmuyor. Sadece bazı bölgelerde S8+’ın 6GB RAM’li versiyonu da satışa sunulmakta. Fakat bu versiyonda da aradaki fiyat farkı biraz daha artıyor. Birçok pazarda iki model arasında yaklaşık olarak 100 dolar ya da 100 euroluk bir fark bulunmakta. Ülkemizdeki satış fiyatlarını baz aldığımızda ise bu farkın 500 TL’ye kadar çıktığını görüyoruz.

Öyle görünüyor ki kullanıcılar artık daha büyük ekranlı telefonları tercih ediyor.