Galaxy S23 Ultra, 200MP kameraya sahip olacak

ultra

Son gelen bilgilere göre Samsung’un 200 megapiksel kameraya sahip ilk telefonu Galaxy S23 Ultra olacak.

Güney Koreli teknoloji devi şimdiden 200 megapiksel ISOCELL HP1 ve HP3 sensörlerini aslında piyasaya sürmüş durumda. Ancak bu sensörlerin hiçbirinin S23 Ultra’da bulunması beklenmiyor. Güvenilir kaynaklara göre, yepyeni ISOCELL HP2 kamera sensörü ile donatılacak .

Galaxy S23 Ultra’nın piyasaya sürülmemiş HP2 sensörüne sahip olacağına kesin gözüyle bakılıyor. HP2 sensörünün net özellikleri ise henüz bilinmiyor.

Samsung Galaxy S23

Raporlara göre Samsung, Ultra markalı amiral gemilerinde yalnızca HP2 sensörünü kullanacak. HP1 ve HP3 kamera sensörlerinin Galaxy A serisinde ve Çinli markaların akıllı telefonlarında bulunacağını da sözlerine ekledi.

Şimdiye kadar, raporlar Galaxy S23 Ultra’nın birincil kamerası olarak ISOCELL HP2’ye sahip olacağını ortaya koydu. 12 megapiksel ultra geniş lens, 3x optik zoomlu 10 megapiksel telefoto kamera ve 10x optik zoom destekli 10 megapiksel periskop zoom kamera ile desteklenecek .

Galaxy S23 Ultra’nın ön kamerasıyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı. Otofokus ve 60 fps 4K video çekimi gibi özelliklerle gelen 40 megapiksel kamerayı elinde tutması bekleniyor. S23 Ultra’nın yaklaşmakta olan Snapdragon 8 Gen 2 mobil platformuna sahip olması beklenirken, geri kalan özellikler hakkında net bilgiler bulunmuyor.

Galaxy S23 Ultra’nın Q1 2023’te piyasaya sürülmesi bekleniyor. Galaxy S23 ve Galaxy S23 Plus’ın eşlik etmesi muhtemel. Şu anda, söylenti değirmeni 10 Ağustos’ta gerçekleşmesi planlanan Unpacked etkinliğine odaklanmış durumda. Şirket, Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy Watch 5 serisi gibi cihazları tanıtacak. Etkinlikte ayrıca Galaxy Buds 2 Pro cihazının da tanıtılması beklendiğini söyleyelim.

Huawei stok eksikliği nedeniyle işlemcilerini değiştiriyor