Galaxy S23 serisi kullanıcılarına müjde: Büyük güncelleme kapıda!

Samsung Galaxy S23 Ultra

Samsung’un en son amiral gemisi serisi olan Galaxy S23, yakın sayılabilecek bir zaman içerisinde Android 14 işletim sistemine kavuşacak.

Galaxy S23 serisi kullanıcılarına müjde: Büyük güncelleme kapıda! Samsung, Android güncellemelerinde lider konumda. Google’ın Pixel serisi, en son Android işletim sistemi sürümlerini ilk alan cihazlar olsa da, Samsung telefonları genellikle daha fazla işletim sistemi güncellemesi alıyor ve aylık güncellemeleri ilk alanlar arasında yer alıyor. Görünüşe göre Samsung, Android 14 tabanlı One UI 6’yı beklenenden daha erken bir süre zarfında dağıtacak.

Yeni Android virüsü

Samsung, One UI 5 beta programını Ağustos’un başlarında başlatmıştı ve istikrarlı dağıtıma Ekim’in sonlarında geçiş yaptı, bu da Google’ın Android 13 sürümünü yayınlamasından yaklaşık iki ay sonra gerçekleşti. Şirket, Android 14‘te daha hızlı olacağını belirtmişti ve bu hedefine ulaşmak üzere ilerliyor gibi görünüyor.

Samsung Galaxy S23 FE

Galaxy S23 serisi kullanıcılarına müjde: Büyük güncelleme kapıda!

Bir ay önce, Samsung‘un en prestijli telefonlarından üçü için One UI 6’nın iç testlerinin yapıldığı duyuldu: Galaxy S23 Ultra, Z Fold 4 ve Flip 4. Şimdi ise, şirket Galaxy S23 serisi için Android 14 beta sürümünü yayınlama konusunda hazırlıklarını tamamlıyor. Güney Kore’nin Naver blogundan bilgi toplayan duyumcu Twitter hesabı @dohyun854, Galaxy S23’ün Temmuz ortasında ilk One UI 6 beta sürümünü alacağını duyurdu.

Bu duyum, kararlı sürümün Ekim ayında yayınlanacağını da belirtiyor. Beta programının geçen yıla göre daha erken başladığı düşünülürse, kararlı sürüm dağıtımının Ekim başlarında başlaması bekleniyor. Android 14 için Google’ın yayınlama programı, Android 13 ile aynı eğilimi gösteriyor, resmi sürümün Ağustos ayında yayınlanması bekleniyor.

Samsung Galaxy S23

Android 14, arka planda çalışan uygulamaların daha az sıklıkla kapanmasını sağlayacak gelişmiş bir işlemi, uygulamalar için kısmi ekran kaydı özelliğini, içeriği uygulamaları açmadan taşıma yeteneğini, daha hızlı çoklu görev için uygulama çiftlerini kaydetme özelliğini ve kilit ekranını daha fazla özelleştirme seçeneğini getirecek. Galaxy S23 serisi kullanıcılarına müjde: Büyük güncelleme kapıda!

Snapdragon 8 Gen 3 yonga seti için çıkış tarihi belli oldu