Galaxy S23 serisi ile Galaxy Book dizüstü bilgisayarları çıkabilir

book

Samsung’un Galaxy S23 serisini Şubat ayının ilk gününde Unpacked 2023 etkinliğinde tanıtması bekleniyor. Şirketin bunla beraber Galaxy Book dizüstü bilgisayarlarını çıkarabilir.

Samsung 1 Şubat Unpacked 2023 etkinliğinde Galaxy S23 serisindeki üç akıllı telefonun ve bazı yeni aksesuarların lansmanının yer alması bekleniyor. Firma sadece akıllı telefonlarını değil, yeni nesil Galaxy Book dizüstü bilgisayarları da tanıtacak.

Gelen bilgiler dizüstü bilgisayarların mevcut Galaxy Book 2 serisine kıyasla gelişmiş özelliklere ve iyileştirilmiş yazılım özelliklerine sahip olacağını iddia eden SamMobile’dan geliyor. Dizüstü bilgisayarların Intel’in 13. Nesil işlemcilerinden güç alabileceği tahmin ediliyor. 

Galaxy Book

Galaxy Book 2 Pro’daki ekran 13,3 inç, Galaxy Book2 Pro 360’taki ekran ise 15,6 inç. Her iki cihaz da 16:9 en boy oranına sahiptir. Her iki cihazda da normal görüntüleme için Full HD çözünürlüğe ve 400 nit parlaklığa sahip AMOLED ekranlar bulunur. HDR içeriğini görüntülerken, parlaklık 500 nite ulaşabilir. 13,3 inçlik model 1,04 kg, 15,6 inçlik model ise 1,41 kg ağırlığındadır.

Her iki model de Bluetooth bağlantısına sahip olmasa da, her ikisi de Windows 11 işletim sistemini çalıştırıyor ve S Pen desteğine sahip. S Pen’in azaltılmış gecikme süresi, yazı yazmayı ve eskiz yapmayı mümkün kılar. Samsung Notes yazılımı, köprü desteği ve el yazısı tanıma gibi alanlarda ilerlemeler vaat ediyor. Galaxy cihazlarında çalışan uygun uygulamalarla, uygulama anında senkronize edilebilir.

12. nesil Intel Core i7 ve Core i5 CPU’lar, 32 GB’a kadar LPDDR5 RAM ve 1 TB’a kadar NVMe SSD depolama, Galaxy Book2 Pro ve Book2 Pro 360’a güç sağlar. Book2 Pro’ya 63 Wh pil güç sağlarken, 68 Wh pil Book2 Pro 360’a güç sağlar. Her iki cihaz da USB-C 65W hızlı şarjı etkinleştirir.

Tecno, akıllı telefon kamera teknolojisini bir seviye yukarı taşıyacak