Galaxy Note 8 tasarımına dair ilk detaylar

note 8

Samsung’un ikinci dönemde satışa sunmayı planladığı yeni amiral gemisi Galaxy Note 8 ile ilgili ilk sızıntılar gelmeye başladı. İşte detaylar.

Bilindiği üzere Samsung geçtiğimiz günlerde yeni amiral gemisi modelleri Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus’ı tanıtmıştı. 21 Nisan’da satışa sunulacak olan bu ikilinin tanıtılmasıyla, şimdi de Galaxy Note 8 ile ilgili iddialar ortaya çıkmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde internete Galaxy Note 8’e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf sızdırıldı. Bu fotoğrafa dikkatli olarak bakıldığında, geçtiğimiz günlerde tanıtılan Galaxy S8 olduğu hemen anlaşılıyordu. Fakat yine de telefonun üzerinde yapılan bazı değişiklikler akıllara “acaba” sorusunu getirdi.

Sızdırılan fotoğrafı mercek altına alan bazı uzmanlar, bunun üzerinde oynama yapılmış bir Galaxy S8 olduğunu açıkladı. Zaten sızdırılan görselde telefonun yanı başında bulunan S-Pen’de Note 7’de kullanılan S-Pen ile birebir. Dilerseniz bu görsellere aşağıdan göz atabilirsiniz.

Ekran Resmi 2017-04-10 10.03.46

Öte yandan Note 8 ile ilgili olarak sızdırılan bilgilere göre cihaz Snapdragon 835 yonga seti ile gelecek. Bunun yanı sıra ekranının 4K destekli (2160×4428) ve 6.4 inç boyutunda olması bekleniyor.

Tabi ki bunlar şimdilik söylenti aşamasındaki şeyler. Zira Note 7’nin 2017’nin sonlarına doğru tanıtılması ihtimali de bulunuyor. Bu durumun temel nedeni ise Galaxy S8’in normal takvime göre yaklaşık olarak 2 aylık bir gecikme ile satışa sunuluyor olması.

Muhtemelen Samsung dar bir takvime iki farklı amiral gemisi modeli sığdırmaya pek de sıcak bakmayacaktır.