Galaxy Note 7’deki şarj skandalı kesinleşti!

note 7 sarj sorunu

Son günlerde sıkça gündeme gelen yanan ve patlayan Galaxy Note 7 modelleri için üst düzey bir Samsung yetkilisinden açıklama geldi. İşte detaylar.

Geçtiğimiz ay duyurulan ve tüm dünyada satışa çıkarılan Samsung Galaxy Note 7 modelleri hakkında ortaya atılan iddialar doğru çıktı. Bazı kullanıcılar, şarj esnasında Note 7 modelinin aşırı ısındığını ve yanmaya başladığını söylüyorlardı. Samsung sessizliği bozdu. Kurumsal olarak resmi bir açıklama yapılmadı ancak Samsung Mobile başkanı Koh Dong-jin yaptığı bir basın toplantısında soruna açıklık getirdi.

Öncelikle firmanın kısa bir süre önce Note 7 tedariklerini durdurduğu yönünde bir haber çıkmıştı. Bu haber de doğrulanmış oldu. Samsung, sorunu fark ettikten hemen sonra teslimatları durdurmuş ve elindeki cihazlara kalite kontrol testleri yapmaya başlamış.

Ortada çok ciddi bir sorun var ancak üretilen tüm Note 7 modelleri için arızalı veya üretim hatası var demek yanlış olacaktır. Zaten yapılan açıklama da bu yönde. Samsung yetkilisinin yaptığı açıklama göre bir milyon adet Galaxy Note 7 modelinden 24 tanesinin bu şekilde sorunlu olduğu dile getirildi. Cihaz satışa çıktığından bu yana kayıtlı şikayet sayısı tam olarak 35 adet. Yani sorun %1’den bile daha az bir sıklıkta görülüyor.

Galaxy Note 7 geri çağrılacak mı?

Bazı kaynaklarda Samsung’un satılan tüm Galaxy Note 7 modellerini geri çağıracağı yönünde iddialar vardı. Bu iddia yalanladı. Yani şimdilik bir geri çağrılma söz konusu değil. Samsung, zararı tazmin etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söylüyor. Bu sorunu yaşayan cihazlar hiçbir ücret talep edilmeden yenileriyle değiştirilecek. Sorun kullanıcı hatası değil, üretim hatasından kaynaklanıyor.

Yapılan açıklamadan sonra artık detaylı bir açıklama beklediğimi belirtebiliriz. Eğer sorunlu telefonlar ülkemizde de satıldıysa, Samsung Türkiye’den de bir açıklama beklediğimiz belirtelim.

Huawei Nova serisi duyuruldu!