Samsung Z2 sonunda resmiyet kazandı!

samsung z2 tizen 2 4

Tizen işletim sistemli Samsung Z2 modeli sonunda resmiyet kazandı. Hafta başında söylentilerini sizlerle paylaştığımız model artık resmi şekilde karşımızda.

Beklenildiği üzere Samsung Z2 modeli resmi olarak duyuruldu. Android ve iOS platformlarına rakip bir platform olarak geliştirilen Tizen’li modelin teknik özellikleri ve fiyat bilgisi karşınızda.

Samsung Z2 teknik özellikleri ve fiyatı

Hindistan pazarında duyurulan modelin teknik özellikleri bir amiral gemisinden son derece uzak. Model, uygun fiyatı ile aslında Tizen’in denendiği bir akıllı telefon.

Dört çekirdekli bir yongayla donatılan telefonda 1 GB RAM ve 8 GB depolama alanı sunuluyor. 1500 mAh dahili batarya, 5 MP arka ana kamera, VGA çözünürlüğe sahip ön kamera ve 3.97 inçlik ekran boyutu ile cihaz aslında giriş seviyesindeki bir akıllı telefon.

4G LTE desteğiyle gelen modelde Tizen 2.4 işletim sistemi kullanılıyor. 12 farklı dil desteğine sahip telefonun ülkemizde satışa çıkması beklenmiyor. Cihaz 29 Ağustos tarihinde Hindistan’da satışa çıkacak. Satış fiyatı ise 70 dolar seviyesinde olacak. Fiyatına göre sunduğu özellikler ve satışa çıkacağı bölge düşünüldüğünde rekabetçi bir akıllı telefon olduğunu söylemek mümkün. Ancak Tizen platformu için henüz kat edilmesi gereken çok mesafe var.

samsung-z2

Galaxy S7 Edge için en sağlam 6 kılıf!