Galaxy modelleri mahkeme kararı ile güncellemeyecek!

Galaxy modelleri

Samsung, güncelleme konusunda açtığı davayı kazandı. Mahkeme kararı ile artık eski Galaxy modelleri güncelleme almayacak. İlginç kararın detayları haberimizde.

Samsung, güncelleme konusunda maalesef ki pek parlak bir geçmişe sahip değil. Son dönemde Android Oreo güncellemesinde yaşanan sorunlardan dolayı güncelleme erteleyen Samsung, bugün ilginç bir karara daha imza attı.

Hollanda’da Consumentenbond grubu geçtiğimiz yıllarda Samsung’a dava açmıştı. Bu davanın sonucunda; Samsung’un modellerine en az 2 yıl olma koşuluyla toplamda 4 yıl boyunca güncelleme kararı alınmıştı. Samsung bu karara itiraz etti ve bir karşı dava açtı.

Eski Galaxy modelleri güncelleme almayacak

Samsung, açmış olduğu davayı bugün kazandı. Dava sonucuna göre; eski Galaxy modelleri 4 yıl boyunca güncelleme almayacak. Güvenlik yamalarının ve diğer major güncellemelerinin, 4 yıl boyunca eski Galaxy modellerine gelme şartı da ortadan kalkmış oldu.

Güncelleme konusunda geçmişi kötü olan Samsung, bu tutumu ile büyük tepki çekecek gibi görünüyor. Galaxy S7 modellerinin hala Android Oreo güncellemesini almaması, güncelleme konusunda firmanın bir şeyler yapamsı gerektiğini gözler önüne seriyor.

Galaxy modelleri

Ancak Güney Koreli teknoloji devi güncelleme konusunda olumlu adım atmadığı gibi, zorunluluk kararını da karşı çıktı. Bu durum Samsung kullanıcılarını çok üzecek gibi görünüyor. Çinli üreticilerinin bile isminin geçtiği Android P programında Samsung’un yer almaması büyük bir fiyasko olmuştu.

Galaxy Note 9’un çıkış tarihi ertelendi

Bakalım Samsung, Android P‘nin yayınlanmasından kaç ay sonra Galaxy S9 ve Galaxy S8 modellerine bu güncellemeyi sunacak? Son olarak tahminlere göre, Android P maalesef ki Galaxy S7 ve Galaxy S7 edge modellerine gelmeyeceğini belirtelim.