Çinli telefon üreticisi Gionee iflas etti!

Gionee

Bir dönem sıçrama yapan Çinli telefon üreticisi Gionee bugün iflas haberi ile gündemimizde. Gionee firmasının patronunun kumar borçlarından dolayı battığı söyleniyor.

Android telefonların yükselişe geçtiği 2015 yılında Çin’den bir oyuncu da oyuna dahil olmuştu. Gionee firması yaptığı atılımlar ve alışılmışın dışında güçlü telefonları ile dikkat çekmiş ve döneme imzasını atmıştı. Ancak uzun bir süredir firmadan ses soluk çıkmıyordu. Bugün ise bu sessizliğin nedeni belli oldu.

Gionee kumara yenik düştü!

Çin’de yaklaşık 15 yıldır faaliyet gösteren firmanın iflasa sürüklendiği bugün açıklandı. Peki, firma neden battı? İflasın nedeni olarak firmanın patronunun kumar bağımlılığı ve kötü yönetimi gösteriliyor.

Firmanın kurucusu ve patronu olan Liu Rong’un kumarda 1.4 milyar dolar kaybettiği ve bunun 840 milyon dolar gibi bir miktarının firma bütçesinden ödediği söyleniyor. Ancak firmanın patronu Liu Rong vermiş olduğu röportajda bu iddiaları kabul etmiyor.

HTC U11 Life için Android Pie çıktı!

Liu Rong firma bütçesinden bir harcama yaptığını ancak bu zamana kadar bu tutarın yaklaşık 140 milyon dolar olduğunu söylüyor. Konuyla ilgili henüz kesin ve doğru bir bilgi bulunmuyor. Ancak firmanın gelecek ay iflas başvurusu yapacağı bilinen bir gerçek.

271446587ljk