Galaxy A52s 5G bu yıl içerisinde piyasaya sürülecek

galaxy a52s

Daha önce sızdırılan haberlerde Samsung’un Galaxy A52 modeli için bir yükseltme planlandığı söyleniyordu. Şimdi bu yeni modelin Galaxy A52s 5G olacağı açıklandı.

Bu yeni Galaxy A52s 5G cihazın model kodunun SM-A528B olduğu ortaya çıktı. Cihaz ile ilgili bilgiler ise GeekBench veritabanında ortaya çıktı. GeekBench listesinde, cihazın yakında çıkacak olan Galaxy M52 tarafından kullanılan yonga seti olan Qualcomm Snapdragon 778G işlemci tarafından destekleneceğini gösteriyor. Karşılaştırma testi, Snapdragon 778G’nin, iyi karşılanan Galaxy A52 5G’de kullanılan Snapdragon 750G’ye göre daha üstün bir performansa sahip olduğunu gösteriyor  .

Galaxy A52s

Cihaz, tek çekirdekli testte 771 puan kaydederken, çok çekirdekli test puanı 2788, amiral gemisi Galaxy S21 serisindeki Exynos 2100’ün performansından biraz daha düşük .

Ayrıca GeekBench listesi, Galaxy A52’lerin 8 GB’a kadar RAM’e sahip olacağını gösteriyor. Galaxy A52’nin 6GB RAM sürümüne sahip olması gibi muhtemelen başka RAM boyutları da olacaktır. Cihaz ayrıca kutudan çıktığı haliyle Android 11’de çalışacak ancak büyük olasılıkla gelecek yıl Android 12’ye yükseltilecek.

Galaxy A52s’nin ayrıca üç renk seçeneğiyle geldiği söyleniyor: siyah, beyaz ve açık yeşil, ancak daha fazlası olabilir. Lansman tarihi hakkında henüz bir bilgi yok, ancak lansmanın yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor. Bunun ile beraber cihazın fiyatı hakkında da bir bilgimiz olmasa da bir önceki modelini baz aldığımızda 4.500 TL civarı olacak diyebiliriz. 

Apple 100 milyondan fazla yonga seti siparişi verdi