2200 dolarlık konsol; Zette System

Ekran Resmi 2017 09 27 08.46.48

PS4 Pro ve Xbox One X’in pahalı olduğunu mu düşünüyorsunuz? O zaman sizi 2200 dolarlık Zette System ile tanıştıralım. İşte detaylar.

Konsol ve oyun sektörünün hızla büyüdüğü inkar edilemez bir gerçek. Zira sektörün oldukça karlı hale gelmesi, Atari gibi bir firmanın bile seneler sonra yeni bir konsol çıkarmasını sağlamış durumda. Peki sizlere el yapımı 2200 dolarlık bir Retro konsolu almayı düşünür müsünüz desek? Evet, Zette System adındaki bu konsolun fiyatı tam 2200 dolar.

Love Hulten isimli bir konsol tutkunu, Zette System ismini verdiği konsoldan 25 adet tasarladı. Tamamen manuel bir işçiliği olan konsolun 2 adet kablosuz kontrolcüsü de bulunuyor.

Hulten konsolu tasarlarken, güncel teknolojinin nimetlerinden yararlanmayı da ihmal etmemiş. Örneğin, konsolun içerisinde orta kalite de bir projeksiyon aleti de bulunuyor. Birbirine bağlı iki kutu şeklinde gelen konsolun, diğer kutusunda ise orta ölçekli bir hoparlör mevcut. İçerisinde 2600 mAh gücünde bir pil barındıran Zette System mobil olarak da çalışabiliyor.

Eski atarilerde bulabileceğiniz yüzlerce oyunu içerisine bulundurduğu emülatör sayesinde oynatabilen cihaz 640×480 piksellik görüntü kalitesine sahip.

Açıkçası Zette System son derece cazip bir yapı da olsa da oyun kumandalarının fazlasıyla hantal ve ele oturan bir yapıda olmadığı aşikar. Bu kusurları görmezden gelsek bile 2200 doları el yapımı bir konsol için ayırmak çok da mantıklı görünmüyor.