Fortnite Ray Tracing özelliğine kavuştu oyun seviye atladı!

Fortnite Ray Tracing

Epic’in bünyesinde yer alan Fortnite Ray Tracing (ışın izleme) özelliğine kavuştu. RTX ekran kartları ile oyun resmen seviye atlıyor.

Nvidia’nın geliştirmiş olduğu Ray Tracing yani ışın izleme teknolojisi, popüler battle royale türündeki Fortnite’a eklendi. Fortnite Ray Tracing özelliği ile resmen seviye atlıyor. Nvidia RTX ekran kartına sahip olanlar için sunulan bu özellik sayesinde oyundaki yansımalar artık daha gerçekçi görünüyor. Güncelleme ile Ray Tracing özelliğinin yanı sıra NVIDIA DLSS özelliği de kullanabilir hale geliyor.

Ray Tracing nedir?

Işın izleme özelliğinin beraberinde getirdiği gelişmiş görselleştirme kapasitesi sayesinde, Fortnite’ta daha önce mümkün olmayacak cinsten görseller ve ışık efektleriyle gözleriniz bayram edecek. Son güncellememizle birlikte gelişmiş çevre aydınlatması, gölgelendirmesi, yansıması ve gerçek zamanlı küresel ışıklandırma sunulacak.

Nasıl görünecek? Ekran görüntülerini yan yana koyduğumuzda, bu teknolojiyi destekleyen PC’lerde ışın izleme özelliği etkinleştirilince çok daha gerçekçi yansımalar ve gölgelerle karşılaşıyoruz. Nvidia, bu yeni teknolojinin neler yapabileceğini göstermek için Kreatif’te ışın izlemeli bir harita hazırladı.

Fortnite Ray Tracing

Işın izlemenin yanı sıra NVIDIA DLSS ışın izleme efektlerinin tadını daha yüksek kare hızında çıkarabilmeniz için performansı da artırır. Fortnite şu üç DLSS seçeneğini destekler: Kalite, Dengeli ve Performans. Bu seçenekler DLSS görüntü çözünürlüğünü kontrol ederek görsel kalite ile kare hızı arasındaki doğru dengeyi yakalamanıza olanak sağlar.

Nintendo Switch Fortnite Special Edition tanıtıldı!

Bu sırada NVIDIA Reflex de Fortnite’taki gecikmeleri azaltır. Fortnite’la sorunsuz şekilde çalışarak Reflex Düşük Gecikme Modu, oyun motorunda çeşitli ayarlamalar yapar ve görüntüleri zamanında oluşturarak erkan kartındaki görüntüleme sırasını azaltır ve yüksek grafik performansı gerektiren yerlerde işlemcideki baskıyı azaltır.

Ray Tracing için sistem gereksinimleri

Minimum sistem gereksinimi

  • DirectX 12 Gerektirir
  • İşlemci: 4 Çekirdekli veya daha üzeri
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX2060 veya daha üzeri (güncellenmiş sürücüleri kullanın; 450.00 ve üzeri sürücüler desteklenir.)
  • Windows 10 Sürüm 1903 (Mayıs 2019 Güncellemesi, derleme numarası 18362 veya daha yeni)

Önerilen sistem gereksinimi

  • DirectX 12 Gerektirir
  • İşlemci: 8 Çekirdekli veya daha üzeri
  • Ekran Kartı: NVIDIA GeForce RTX2080 veya daha üzeri (güncellenmiş sürücüleri kullanın; 450.00 ve üzeri sürücüler desteklenir.)
  • Windows 10 Sürüm 1903 (Mayıs 2019 Güncellemesi, derleme numarası 18362 veya daha yeni)

Ray Tracing nasıl etkinleştirilir?

  1. Windows 10 Mayıs 2020 (veya daha yeni) güncellemesini yükleyin.
  2. R455 Sürücüsü’nü yükleyin.
  3. Ayarlar menüsünü açın (Esc > Ayarlar):
  4. Ekranı aşağı kaydırıp Gelişmiş Ayarlar’a gelin ve DirectX Sürümü’nü DirectX 12 olarak ayarlayın:
  5. DLSS, Gelişmiş Ayarlar ekranının en altında bulunur ve üç modu vardır: Kalite, Dengeli ve Performans.
  6. Işın İzleme (Ray Tracing) seçeneğini ve istediğiniz ışın izleme efektlerini etkinleştirin