GALAX GeForce RTX 2080 SUPER ile yeni nesil oyun deneyimi!

2080sEX 02

#İŞBİRLİĞİ

GALAX GeForce RTX 2080 SUPER, test merkezimizin yeni konuğu. Bu kart, standart 2080 ailesine kıyasla daha yüksek performans sunuyor!

Nvidia’nın yakın zamanda satışa sunduğu RTX serisi ekran kartı ailesi genişlemeye devam ediyor. Özellikle Ray Tracing ve DLSS 2.0 gibi teknolojileri bünyesinde barındıran bu aile, oyunculara tam anlamıyla “yeni nesil oyun deneyimi”ni sunabiliyor.

GALAX GeForce RTX 2080 SUPER ile yeni nesil oyun deneyimi!

Bu yazımızda bahsedeceğimiz ürün ise, RTX ailesinin popüler üyelerinden Galax GeForce RTX 2080 Super. Ürün, hem tasarımı hem de yüksek performansıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Zira isim takısı olarak gelen “Super” ibaresi, onun standart 2080 ailesine kıyasla daha güçlü bir kart olduğunu gösteriyor.

Galax GeForce RTX 2080 Super, büyük boyutlarda bir kart. Öncelikle şunu söylemeliyiz ki bu kartı stabil kullanabilmek için geniş hacimli bir kasaya ve bir de en az 700w civarı bir güç kaynağına ihtiyacınız var.

GALAX GeForce RTX 2080 SUPER ile yeni nesil oyun deneyimi!

Ürünün tasarım detaylarına baktığımızda, ön tarafta iki adet büyük fan yer alıyor. Şeffaf, plastik olarak hazırlanan bu fanların her biri 100mm büyüklükte ve hem güçlü hem de sessiz çalışıyorlar. Ek olarak, bunların alt kısmında RGB aydınlatma sistemi de bulunuyor. Bu sayede eğer şeffaf bir PC kasanız varsa, ortaya görsel bir şölen çıkıyor.

Kartın arka tarafına baktığımızda, işimize yarar pek çok bağlantı noktasıyla karşılaşıyoruz. Üründe DisplayPort 1.4 ve 3 tane de HDMI 2.0b bağlantı noktası mevcut.

8GB GDDR6 256-bit değerdeki bu ekran kartı, bünyesinde 3072 Cuda çekirdeği barındırıyor ve Boost saat hızı olarak 1845 MHz değerini görebiliyor.

Kartın dikkat çekici taraflarından bir tanesi de, kutunun da üzerinde yazdığı gibi “1-Click OC”, yani kolaylıkla overclock yapılmaya müsait olması.

İsterseniz Xtreme Tuner adı verilen programı ücretsiz olarak indirebilir ve fan çalışma hızından güç detaylarına kadar pek çok konuda düzenleme yapabilirsiniz. Tabii bu tip işlemleri uzman kişilerin yapması gerektiğini belirtelim.

GALAX GeForce RTX 2080 SUPER ile yeni nesil oyun deneyimi!

Kartı deneyimlediğimiz PC sistem bileşenlerimiz şöyle:

Intel Core i7 6700 3.4GHz işlemci, Asus 1ms oyuncu monitörü, RTX 2080 Super ekran kartı, 12GB RAM ve 500GB Samsung 860 Evo SSD depolama.

Kısaca özetlemek gerekirse bu kart ile…

– Güncel oyunları yüksek grafik kalitesinde oynayabilirsiniz, ki görsel kaliteyi artırıcı pek çok Nvidia detayı olduğunu da tekrarlayalım.

– Güncel film ve dizileri yüksek çözünürlükte, doygun renklerle izleyebilirsiniz, ki örneğin 4K Blu-Ray filmleriniz için harika bir tercih.

– Oyun oynarken bir yandan yayın yapmak da isteyebilirsiniz. Biliyorsunuz, artık sisteme yük bindirmeden, oyun esnasında yüksek çözünürlüklü video kayıtları gerçekleştirebiliyor, hatta canlı yayınlar bile yapabiliyorsunuz. Eh, bu kart ile sorunsuz hareket edebilirsiniz.

Death Stranding, Call of Duty Modern Warfare ve Doom Eternal gibi oyunları rahatlıkla oynayabildik

Bu kart ile öncelikle Death Stranding’i denedik. Haliyle bu oyunda DLSS 2.0 teknolojisi de bulunuyor ve konsollara kıyasla nasıl farklılıklar olduğunu merak ediyorduk. Gerçekten de en iyi görüntü kalitesini, yüksek performansla birlikte PC’de sunuyor diyebiliriz.

Call of Duty Modern Warfare, iki numaralı deneyimimiz oldu ve bu oyunu da 1080p çözünürlükte, hemen hemen tüm ayarlar en yüksek seviyedeyken rahatlıkla açabildik. Bir zamanlar online oyun modlarında görsellik tarafı için ödün vermek zorunda kalırdık. RTX

2080 Super ve tabii ki oyun geliştiricilerinin de katkısıyla görsel şölen yaşıyoruz

Son olarak da Doom Eternal. Bildiğiniz gibi bu oyun, oldukça hızlı oynanan, pek çok fizik efektine ve görsel makyajlara sahip bir oyun. En ufak bir kasılma bile oyundaki hızlı akışkanlığı, dolayısıyla oyunun ahengini bozabilir. Lakin testler boyunca en ufak bir yavaşlamayla bile karşılaşmadık. Deyim yerindeyse “yağ gibi” bir oyun deneyimi elde ettik.

Nvidia RTX ve DLSS 2.0 ile gelişmiş oyun deneyimleri mümkün. Peki RTX ve DLSS 2.0 nedir? İşte detaylar

Nvidia, video oyun teknolojileri denildiğinde akla gelen ilk isimlerden bir tanesi. Tabii yalnızca bu da değil, pek çok alanda faaliyet gösteren şirket, özellikle son yıllarda duyurduğu yeniliklerle sanal dünyadaki gerçeklik kalitesini gerçek dünyaya biraz daha yaklaştırıyor.

Bildiğiniz gibi firmanın “RTX” adını verdiği güncel ekran kartı serisi bulunuyor. “RTX”in altında ise, Ray Tracing yani “gerçek zamanlı ışın izleme” teknolojisi yatıyor. Böylelikle oyunlardaki su birikintileri, deniz, göl, ayna, cam gibi tasarımlarda gerçek zamanlı yansımalarla karşılaşabiliyorsunuz ve böylece oynadığınız oyunun görsel kalitesi daha da yükseliyor.

Nvidia, Ray Tracing teknolojisini kısaca şöyle tanımlıyor:

“Ray Tracing, ışığın fiziksel davranışını simüle ederek gerçek zamanlı, sinema kalitesinde görüntü işlemeyi görsel yoğunluk seviyesi en yüksek oyunlara dahi taşıyor.”

Güncel oyunlara baktığımızda; Battlefield V, Minecraft ve Call of Duty: Modern Warfare gibi önemli oyunlarda ışın izleme teknolojisine yer verildiğini görüyoruz.

Ray Tracing ile oyunlarda yepyeni, gerçekçi detaylar!

Battlefield V, DICE’ın Frostbite oyun motoruyla hazırlanan ve deforme olabilir – yıkılabilir çevre unsurlarının fazlasıyla kullanıldığı bir oyun. İşte bu şiddet dolu dünyaya bir de Ray Tracing eklendiğinde, şimdiye dek görebileceğiniz en kaliteli görsellere sahip FPS oyunlarından bir tanesine merhaba diyorsunuz.

Minecraft, “yaratıcılık” yönü itibarıyla milyonlarca oyuncuya ilham verdi ve her geçen gün yeni oyuncularla buluşmaya devam ediyor. Hatta pek çok okulda “ders” olarak da okutulan oyun, bugüne dek kendisinden pek beklenilmeyen bir şeyi yaptı ve bir anda çok iddialı görsel kaliteye geçiş yaptı. Ki bunun da arkasında ışın izleme teknolojisi var. Bu teknoloji sayesinde Minecraft’ın adeta çizgi roman dünyasından gerçek dünyaya aktarıldığını söyleyebiliriz.

Call of Duty Modern Warfare ise, şimdiye dek “Fotoğraf gerçekliğinde görseller ve ortalama bir PC sisteminde bile iyi performans” mottosuyla yol alan serinin en güncel üyesi ve bu üye itibarıyla en güncel görsel teknolojilere geçiş yapıldığı söylenebilir. Işın izleme teknolojisi sayesinde Call of Duty’nin gerçekten çok farklı göründüğü ortada.

Tabii hepsi bu değil. Önümüzdeki günlerde satışa sunulacak olan pek çok AAA oyunda da ışın izleme teknolojisi yer alacak ve yakın zamanda bu teknolojinin pek çok oyuncu için “önemli bir standart” halini alacağını söyleyebiliriz.

Peki Ray Tracing teknolojisi için hangi Nvidia kartlar tercih edilmeli?

Başta da dediğimiz gibi, Nvidia’nın geliştirdiği RTX serisi ekran kartları, ışın izleme teknolojisini de bünyesinde barındırıyor ve yüksek çalışma performansının yanında yüksek görüntü kalitesini de sunabiliyor.

Nvidia DLSS 2.0 ile yeni bir dönem başlıyor

Deep Learning Super Sampling DLSS yani Derin Öğrenme Süper Örnekleme sayesinde Nvidia, güncel oyunların PC’lerde daha performanslı çalışmasını sağlarken aynı zamanda görsel kaliteden taviz verilmemesinin de önünü açıyor.

Biliyorsunuz, eğer güçsüz bir PC sistemine sahipseniz, iyi grafiklere sahip oyunları oynayabilmek için ayarlamalarda pek çok düzenleme yapar ve kaliteyi düşürürsünüz. Bazen de iyi bir PC sisteminiz olsa bile oyunlardan istediğiniz performansı almakta zorluk yaşayabilirsiniz. DLSS 2.0 ise, sahip olduğunuz güçlü bileşenleri en verimli şekilde kullanmanız için devreye giriyor ve gerçek zamanlı çözümler sunuyor. Peki nasıl mı?

Nvidia RTX ve DLSS 2.0 ile video oyun dünyasında yeni bir dönem başladı

Nvidia GeForce RTX GPU’larında Tensor adı verilen çekirdekler de yer alıyor. Hem yazılımsal hem de donanımsal bileşenlerin ortak çalışmalarıyla birlikte oyunlarda daha net görüntü kalitesi elde edilebiliyor, daha yüksek FPS değerleriyle daha akıcı deneyimler mümkün oluyor.

Kısaca örneklemek gerekirse, DLSS 2.0 sayesinde, köşe kırılmalarıyla karşılaşmıyor, en ufak görsel detayları dahi net görebiliyorsunuz. Düşük çözünürlüklü görseller dahi yeniden işlenerek daha güzel kalitede karşımıza çıkıyor. Örneğin, bir oyunda sizden uzakta yer alan bir evin tabelasını rahatlıkla okuyabilir, köşelerinde kırılmalar olmayan karakterleri daha net görerek hareket edebilirsiniz. Evet, AA’yı isterseniz bir kenara bırakın, zira şimdi DLSS 2.0 var. Üstelik daha performanslı, çünkü bu işlemler yapılırken ekran kartına ekstra bir yük binmiyor.

Nvidia RTX ve DLSS 2.0 ile video oyun dünyasında yeni bir dönem başladı

Nvidia, DLSS 2.0 ile oyunculara üç farklı görüntüleme modu sunuyor. Bunlar: Kalite, Denge ve Performans. Bu modlar arasında ihtiyaçlarınıza göre düzenlemeler yapabilir ve 4K çözünürlükte dahi yüksek FPS oranları elde edebilirsiniz.

Death Stranding, PC’de DLSS 2.0 ile konsolların çok ötesinde bir performans sunuyor!

Death Stranding, yakın zamanda Sony’nin PlayStation 4 platformu için raflarda yerini almıştı. Şimdi ise çeşitli geliştirmeler ve optimizasyonlar eşliğinde PC platformunda yerini aldı. Tabii Türkçe altyazı desteği de var.

Oyunda, ünlü aktör Norman Reedus tarafından canlandırılan Sam Porter Bridges’ı kontrol ediyoruz. Sam, basitçe bahsetmek gerekirse bir “kargocu” ve ona verilen paketleri hasarsız bir şekilde teslimat noktalarına götürmekle görevli.

Nvidia RTX ve DLSS 2.0 ile video oyun dünyasında yeni bir dönem başladı

Yapım, Nvidia’nın Deep Learning Super Sampling teknolojisine destek veren sayılı oyunlardan ve gerçekten de bu teknoloji sayesinde hem çok daha iyi görsel kalite hem de çok daha yüksek akıcılıkta oyun deneyimleri mümkün oluyor.

Yapım, 1440p çözünürlükte 100FPS’i aşan bir performans sunabiliyorken, 4K çözünürlükte de 60FPS’in üzerine çıkabiliyor. Evet, konsol sürümüne kıyasla çok daha iyi. Bu performans değerlerinin tüm RTX GPU’larında elde edilebildiğini de ekleyelim. Nvidia RTX ve DLSS 2.0 ile video oyun dünyasında yeni bir dönem başladı

Nvidia RTX ve DLSS 2.0 ile video oyun dünyasında yeni bir dönem başladı

 

Xiaomi Redmi 9 Türkiye’de satışa sunuldu!