Fortnite için yolun sonu gözüktü

Fortnite 10.20 içerik güncellemesi

Epic Games’in popüler online tabanlı oyunu Fortnite, Çin’de kepekleri kapatma kararı aldı. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Fortnite için yolun sonu gözüktü. Son dönemde oyun sektörünün online kanala doğru kaydığı inkar edilemez bir gerçek. Özellikle de battle royale tarzındaki yapımların bu süreçte önemli bir rolü olduğunu söyleyebiliriz.

Battle royale denildiğinde genel olarak akla iki yapım geliyor. PUBG ve Fortnite. Elbette burada Fortnite için ayrı bir parantez açabiliriz. Keza Fortnite’ta yer alan yapı unsurları bu oyunu farklı bir noktaya taşıyor.

Tüm dünyada olduğu gibi Çin’de de hayli popüler olan Fortnite için kritik bir karar alındı. Tencent 2018 yılında büyük bir yatırımla Fortnite’ın Çince versiyonunu yayınlamıştı. Fakat geçtiğimiz gün bu versiyonun ay sonun tamamen kapatılacağı belirtildi.

Fortnite Sezon 6, Lara Croft temasıyla geliyor!

Fortnite için yolun sonu gözüktü

Peki ne oldu da Fortnite Çin’deki aktivitelerini durdurma kararı aldı? Bunda Çin hükümetinin büyük bir payı olduğunu söyleyebiliriz. Malum Çin bu konuda çok katı kurallara sahip.

Hatırlanacağı üzere kısa bir süre önce bu tarz oyunları 18 yaşından küçüklerin oynaması yasaklanmıştı. Bunda ne var diyebilirsiniz. Fakat Çin’de işler biraz daha farklı yürüyor. Eğer böyle bir oyunu 18 yaşın altındaki bir oyuncunun oynadığı fark edilirse ailesine büyük para cezaları veriliyor.

Ayrıca oyunlar için aylık harcama sınırı koyulması da Tencent’in işlerini baltaladı. Sonuç olarak oyunun tamamen kapatılmasına karar verildi.

Galaxy S22 serisi için bileşenlerin seri üretimine başlandı