Fortnite engellendi! Epic isyan bayrağını çekti!

Fortnite

Epic, Fortnite olayı için isyan bayrağını resmi olarak çekti. Epic, Apple ve Google’ı resmen karşına aldı. İşte o açıklamalar!

Epic ile Apple arasında geçtiğimiz saatlerde ilginç gerilimler yaşanmaya başlandı. Daha sonra bu olaya Google da dahil oldu. Olay, Epic’in App Store ve Play Store’a kar ödemeden Fortnite için uygulama içi satın alımları direkt mağazasından satmak istemesiyle başladı. Hem Apple’ın hem de Google’ın mağaza kurallarına aykırı olan bu olay sonrasında Fortnite’ın mağazalardan atılmasına karar kılınmıştı.

Milyonlarca oyuncuya sahip olan Fortnite’ın mağazalardan kaldırılmasının ardından Epic isyan bayrağını çekti. Konu ile açıklama yapan Epic, oyunculara daha uygun fiyata uygulama içi satın alım sunmak istediklerini ancak buna Apple’ın engel olduğunu belirtiyor. Ancak burada tek engel olan Apple değil, Google da payına düşüne almak istediği için oyunu Play Store’dan kaldırdı.

Fortnite App Store ve Play Store’dan kaldırıldı! Epic Games dava açacak!

Donald Trump’ın WeChat ve TikTok baskısından dolayı hisselerinin yüzde 40’ı Çinli firma olan Tencent’e ait olan Epic’in böyle bir hamle yapıp oyuncuları arkasına almak istediği düşünülüyor. Sonuçta yıllardır mağaza kuralları belli. Uygulama ve satın alımlardan Apple ve Google’a kar payı ödemek “zorundasın.” Bu bir tek Epic değil diğer tüm firmalar uyguluyor.

Epic Fortnite yüzünden isyanlarda!

Epic, konuyla ilgili başlattığı #FreeFortnite hashtag’i ile sosyal medya üzerinden direnişe uzun süre devam edecek gibi görünüyor. Firmanın yapmış olduğu resmi açıklamaya ise aşağıdan ulaşabilirsiniz.

“Apple, Fortnite’ı App Store’dan engelledi. Apple, herkesin oyunu iOS cihazlarına yükleme ve güncelleme imkanını kaldırdı. Ayrıca Apple, Epic’e “Epic doğrudan ödeme” özelliğini kaldırması talimatını verdi. Apple, ödemelerinizin yüzde 30’unu tahsil edebilmeleri için fiyatları yüksek tutuyor ve Epic’in tasarrufların size doğrudan ödemeden geçmesini önlemek için Fortnite’ı engelliyor! #FreeFortnite ile sosyal medyada @AppStore ile mücadeleye katılın

Epic, Apple’ın mobil cihaz pazarlarındaki rekabete aykırı kısıtlamalarını sona erdirmek için yasal işlem başlattı. Detaylara buradan ulaşabilirsiniz.

Fortnite; Google Play, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, PC, Mac, GeForce Now ve Android’deki Epic Games uygulamasında kullanılmaya devam ediyor. Hesabınız, ilerlemeniz ve satın aldıklarınız da bu platformlarda kullanılabilir.

Apple güncelleme yeteneğinizi ENGELLEDİ, Fortnite Bölüm 2 – Sezon 4 yayınlandığında yeni Sezonu iOS’ta oynayamazsınız. #FreeFortnite ile sesinizi duyurun.”