Formula 1 İstanbul GP 2021 sezonuna eklendi!

formula 1 arabalarının 60 yıllık evrimi

İstanbul Park’ın 2021 F1 takvimine eklendiğiyle ilgili müthiş bir iddia ortaya atıldı. Peki Formula 1 İstanbul GP gerçekten de 2021 sezonunda yer alacak mı? İşte detaylar.

Formula 1 yönetimi geçtiğimiz sene son dakikada aldığı bir kararla İstanbul Park’ı 2020 sezonuna eklemeye karar vermişti. Yıllar sonra Türkiye’ye gelen Formula 1 araçları ülkemizde heyecan yarattı. Her ne kadar pandemi dolayısıyla İstanbul Park’a seyirci alınmasa da milyonlar TV başında İstanbul Park’taki yarışı takip etti.

Hatta sezon finalinin ardından düzenlenen en heyecan verici yarış hangisiydi anketini de açık ara İstanbul Park yarışı kazandı.

formula 1 arabalarının 60 yıllık evrimi

Formula 1 İstanbul GP 2021 sezonuna eklendi!

Buna rağmen açıklanan 2021 sezonunda İstanbul’un olmaması şaşkınlık yaratmıştı. Geçtiğimiz gün ortaya çıkan yeni bir iddiaya göre F1 yönetimi İstanbul Park’ı Mayıs ayında gerçekleşecek olan Monaco GP’inin yerine koymayı planlıyor.

Peki gerçekten de Formula 1 tekrardan İstanbul’a gelecek mi? Bilindiği üzere Monaco’da gerçekleşen Grand Prix cadde yarışı şeklinde oluyor. Yani caddeler kapatılıp yarış pistine dönüştürülüyor.

Ayrıca İstanbul’da geçtiğimiz yıl düzenlenen GP’e ilgi bir hayli fazlaydı. Bu yüzden de bu ihtimalin hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Tam olarak emin olmamakla birlikte, şimdiden F1 2021 İstanbul GP’si Türkiye’ye hayırlı olsun diyebiliriz. Elbette yine de resmi açıklamayı beklemek gerekiyor. Muhtemelen F1 yönetimi önümüzdeki günlerde resmi açıklamayı da yapacaktır.

Whatsapp Türkiye’den kovulabilir! Yeni bir yol bulundu!