BMW yüz binlerce aracı geri çağırdı!

BMW

Alman otomotiv devi BMW, bazı güvenlik sorunları nedeniyle İngiltere’de 312.000 aracı geri çağırdı. Şimdilik geri çağrılan araçların tamamı İngiltere’de olsa da geri çağrıma diğer ülkelerdeki otomobillerinin de dahil olabileceği yönünde spekülasyonlar var.

Alman üretici yüz binlerce aracı etkileyen güvenlik sorununun güç kaynaklı olduğunu açıkladı. Araçlardaki akünün sigorta kutusuna giden kablolarında yüksek ısınmadan dolayı aşınma meydana geliyor. Bu tür bir elektrik arıza ile birlikte araçlardaki fren lambaları çalışmıyor.

Elektrik arızası ilk olarak BMW 3 serisi bir modelde tespit edildi!

Elektrik sisteminde hata bulunan diğer araçlar ise Mart 2007 ile Ağustos 2011 arasında üretilen BMW 1 Serisi, 3 Serisi, Z4 ve X1 benzinli diğer modellerden oluşuyor. Ancak yapılan araştırmalar hatanın daha çok sayıda benzer model ve aracı etkileyebileceğini gösteriyor.

BMW, hatadan doğrudan etkilenen müşterilerini memnun etme adına geri çağrım işlemini ücretsiz olarak yapıyor. Şirket bunun yanı sıra bu konuda bir şikayet hattı oluşturacağını açıkladı. Araçların tamiratı ve parça değişimi ise iki saatten fazla sürmeyecek.

BMW

Samsung otonom teknolojilere dev yatırım yaptı!