Ford polis arabası yapmaktan vaz mı geçecek?

ford polis arabası

ABD’de ırkçılık karşıtı gösterilerde hedef haline gele polis departmanı, Ford marka otomobiller kullandığı için, ABD’li dev otomotiv şirketinin başı ağrımaya başladı.

Polis departmanını ırkçı olmakla suçlayan sivil toplum kuruluşları Ford polis arabası üretimine tam anlamıyla kafayı takmış durumdalar.

Ford polis arabası üretti, şimdi başı dertte

George Floyd’un bir polis tarafında boğularak öldürülmesi sonrasında çıkan Black Lives Matter protestoları sonunda Ford’a kadar dayanmış görünüyor. Trump yanlısı bir yönetime sahip olduğu düşünülen Ford’da çalışanlar da isyan bayrağını açtılar. Sadece sivil toplum kuruluşları değil Ford çalışanları da şimdi şirket yönetimine polis departmanına araç üretmekten vazgeçmesi konusunda baskı yapıyor.

ABD TikTok soruşturması başlattı

Black Lives Matter protestoları sırasında pek çok defa polislerin, dev Ford SUV’larını topluluğun üzerine doğru sürdüğü, bazı göstericileri yaraladığı gibi görüntüler de bu tepkileri güçlendiriyor.

ford polis arabası

Ford çalışanları, şirket yönetimine yazdıkları mektupta, polis departmanına büyük indirimler ve özel paketlerle satılan araçları üretmek istemediklerinin de altını çizdiler.

Ancak Ford yönetimi de bu mektuplara hızla cevap verdiler. Ford’un sadece işini yaptığını, başarılı araçlar ürettiğini, bunları kullanan polislerin niyetleriyle şirketin bağının olmadığını hatırlattılar.

Öte yandan bu cevabın çalışanları memnun etmediği ve çalışanların şirketten 15 Temmuz’a kadar kararını değiştirmesi istediği de vurgulanıyor. Yani ciddi bir restleşme yaşanıyor ve dev ABD’li otomotiv üreticisi, çalışanların istediğini yapmazsa, Ford çalışanları 15 Temmuz’dan sonra greve gidebilir mi? Göreceğiz.