Far Cry 5 tanıtıldı! İşte tüm detaylar!

far cry 5 3

Ubisoft’un geçtiğimiz günlerde duyurduğu Far Cry 5 resmi olarak tanıtıldı. İşte oyunun çıkış tarihi, hikayesi ve oynanışı hakkındaki bilgiler.

Ubisoft’un köklü FPS serisinin yeni halkası geçtiğimiz günlerde ortaya çıkmıştı. Ubisoft, Far Cry 5’in varlığını doğrulamış fakat oyun hakkında bilgi vermemişti. İki gün önce ise oyuna ait ilk görsel sızdırılmıştı. Ve şimdi de Far Cry 5’e dair tüm detaylar ortaya çıktı.

Hemen baştan belirtelim. Far Cry 5, aynı 3 ve 4. oyundaki gibi bir oynanış dinamizmine sahip olacak. Eğer bu tarz kabak tadı vermeye başladı diyorsanız, bu yapım sizi pek de sarmayacaktır. Zira Far Cry 4’ün 3. Oyuna olan benzerliği ağır eleştiriler almıştı. Bir bölgeye git, hüküm süren diktatörün peşine takıl, çeşitli köyleri bas, kendi tarafına militan topla, doğada dolaş vs. vs. Görünen o ki aynı olaylar Far Cry 5’te de tekrar edecek.

Ubisoft’tan yapılan açıklamaya göre, Far Cry 5’te yolumuz Hope City’e yani Umut Şehri’ne düşecek. Burada bizleri Cennetin Kapısı isimli bir tarikat bekliyor olacak. Zira yayınlanan ilk görselden de işin içerisinde bir din tarikatının bulunacağı belliydi.

Bu tarikatın başındaki Joseph Seed ve müridlerine karşı girişeceğimiz mücadelece, aynı 3 ve 4. oyunda olduğu gibi çeşitli karakolları basıp, kendi tarafımıza çevirebileceğiz. Kısacası yine yüzlerce yan görevle dolu bir Far Cry 3 eklentisi ile karşı karşıyayız da denilebilir.

Ubisoft’un multiplatform olarak geliştirdiği yapım 27 Şubat’ta raflardaki yerini alacak. Oyun için yayınlanan videolara aşağıdan göz atabilirsiniz.