Fantastic Beasts and Where to Find Them Eşiği Geçti

Fantastic Beasts DG

Harry Potter spin-off’u  Fantastic Beasts and Where to Find Them, kısa süre içerisinde önemli bir psikolojik eşiği geride bırakmayı başardı. 

Aslında pek çok Harry Potter hayranı için,  Fantastic Beasts and Where to Find Them yapımı çok da merakla beklenen bir eser değildi. Zira söz konusu eser, edebi açıdan, Harry Potter serisinin yakınından veya uzağından dengi değil. Buna ek olarak; Fantastic Beasts and Where To Find Them, yaklaşık 4000 sayfalık sayfa sarısı ile dikkat çeken Harry Potter yedilemesinin yanında çerezlik olarak nitelendiriliyordu.

fantastic beasts

Ne var ki birbirinden Eddie Redmayne, Katherine Waterston, Dan Fogler, Alison Sudol, Ezra Miller, Samantha Morton, Jon Voight, Carmen Ejogo, Ron Perlman ve  Colin Farrell, hatta sürpriz faktörü olarak karşımıza çıkan Johny Deep gibi usta oyuncular ile dört Harry Potter filminin yönetmenliğini üstlenen David Yates’ın kadroda yer alması dengeleri değiştirdi. Harry Potter’ın yaratıcısı J. K. Rowling’in de senaryo yazımında aktif olarak yer alması ateşi iyice harladı.

Basit Bir Harry Potter Türevinden Çok Daha Fazlası!

10 Kasım’da özel sinemalarda New York’ta, 18 Kasım’da ise tüm dünyada gösterime giren yapım; 550 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederek, 180 milyon dolarlık yapım bütçesini şimdiden üçe katladı. Warner Bros Studios, şimdiden açıklama yaparak, seriye dört filmin ekleneceğini ve toplamda 5 filmin, beyaz perdede gösterime gireceğini açıkladı. Üstelik gelecek yapımlarda, Albus Dumbledore’un gençlik mücadelelerine de değinilecek. Bu da, gişe hasılatını katlayabilir.

Yapım Metacritic ve  Rotten Tomatoes gibi sinema otoritesi sitelerden de yüksek puan aldı. Bu bağlamda düşünürsek, film 800 milyon dolarlık gişe hasılatı elde ederse, hiç de sürpriz olmayacaktır.

Sniper Ghost Warrior 3’ün Sistem Gereksinimleri!