SpaceX roketi fırlatma rampasında patladı! – Video

spacex kaza

Uzay ve havacılık alanında yenilikçi çözümler geliştiren SpaceX’in Falcon 9 roketi, kalkış rampasında patladı. İşte o video!

Uzay taşımacılığı şirketi olarak bilinen SpaceX, bir roketin birden fazla kullanılması üzerine yaptığı çalışmalarla tanınıyor. Firma, başarılı ve başarısız denemelerini her türlü sosyal ağda paylaşıyor. Tüm dünyanın merakla izlediği bu çalışmalar son aylarda meyvelerini vermeye başlamıştı. Elon Musk ile de tanınan firma kötü bir haber ile karşımızda.

Falcon 9 isimli roketi yörüngeye fırlattıktan sonra, dik bir şekilde tekrar okyanus üzerindeki platforma indirmeyi başaran firmanın son denemesi hüsran ile sonuçlandı.

Dün sabah saatlerinde Florida’da kalkış öncesi testlere tabi tutulan roket, beklenmedik bir şekilde önce alev aldı, ardından patladı. Daha önce meydana gelen kazaya ek olarak bu sefer bilanço biraz daha ağır.

Öncelikle hemen belirtelim, bu kazada herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ancak maddi kayıp sadece roketle sınırlı değil. Çünkü roket, Facebook’un uydusunu taşıyordu. Yapılan açıklama roketin yükünün yani Facebook uydusunun kullanılamaz hale geldiği belirtiliyor. Kaza, roketin kalkış öncesi statik elektrik testleri sırasında meydana geldi.

Internet.org projesi kapsamında Facebook ve diğer tanıdık şirketler tarafından geliştirilen AMOS-6 isimli uyduyu yörüngeye taşıması planlanan roket ve söz konusu uydu artık yok. Umarız bu kaza Internet.org projesinin gelişimini olumsuz yönde etkilemez. Patlama videosunu aşağıdan izleyebilirsiniz.

Galaxy Note 7 için en sağlam 5 kılıf!