Facebook ücretli inceleme modelini gözden geçiriyor

Facebook ve Instagram'ın ana şirketi, META olarak değiştirecek

Facebook, sahte incelemelere karşı uzun süredir teyakkuza geçmiş durumdaydı, ancak şimdi bu tavrını eyleme dökerek resmileştiriyor.

Facebook ücretli inceleme modelini gözden geçiriyor. The Verge‘in haberine göre, Facebook’un ana şirketi Meta, platformlarında sahte ve ücretli incelemeleri açıkça yasaklamak için ABD’deki Topluluk Geri Bildirim Politikasını güncelledi. Bundan böyle kullanıcılar, örneğin restoran sahibinin puanlarını yükseltmesini sağlamak üzere, bir restoranda ücretsiz yemek yiyebilmek için sahte bir inceleme yayınlayamayacak veya bir ürün hakkında sahte iyi görüşler yazmak için komisyon alamayacak.

Facebook sahte ve ücretli incelemeleri kısıtlıyor

Gözden geçirilmiş yeni politika ayrıca “alakasız”, ve spam incelemeleri de yasaklıyor, saldırgan veya başka şekilde rahatsız edici içerik incelemelerinden bahsetmeye bile gerek yok. Meta, politikaları ihlal eden incelemeleri tespit edecek ve ürünlerinin bir kısmına veya tamamına erişimi askıya alma hakkını saklı tutacak.

Facebook sahte ve ücretli incelemeleri kısıtlıyor

Facebook ücretli inceleme modelini gözden geçiriyor

Alışkanlık haline getirilmiş ihlallerde, Facebook hesapları askıya alınabilecek veya kalıcı yasaklarla karşı karşıya kalabilecekler ve işletmeler ürün listelemelerine ve etiketlerine erişimi kaybedebilecek.

Meta Facebook

Yeni politika esas olarak mevcut bir stratejiyi sürdürdüğünde, baskılar sonucu gelecek çarpıcı bir etki  görmek belki mümkün olmayabilir. Bu taahhüdün ne kadar iyi yerine getirebileceği de henüz belli değil.

Facebook, bir İngiliz gözlemcilerinin endişelerine yanıt olarak geçen yıl 16.000 sahte inceleme grubunu kaldırmıştı, ancak bu her suçluyu yakalayabilecekler anlamına gelmiyor. Yine de resmi bir politika sorunu çözme kararlılığını gösteriyor ve Meta’nın şikayet üzerine yasakları haklı çıkarmasına yardımcı olabilir.

Thor Love and Thunder’dan yeni fragman