Facebook tasarımı değişiyor!

Facebook veri

Facebook tasarımı kademe kademe değişmeye başladı. Eğer Facebook’un deneme programına seçildiyseniz bu tasarımı kullanmaya başlayabilirsiniz.

Facebook, geçtiğimiz aylarda düzenlenen F8 etkinliğinde tasarım değişikliğine gideceğini açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından aylar geçmesine rağmen bu değişiklik sadece Facebook’un iOS ve Android uygulamlarında gerçekleşmişti.

Mobil kullanıcısı daha fazla olduğu için önceliğini mobile veren sosyal medya devi, bugün web sürümünde de yeni tasarıma geçiş yapmaya başladı.

Facebook’un deneme programına daha önceden kayıt olduysanız; beta aşamasındaki bu tasarımı kullanmaya tek tıklama ile başlayabiliyorsunuz. Eğer bu tasarımı beğenmezseniz ise; sağ üst bölümde yer alan ayarlar bölümüne tıklayarak “Eski Facebook’a dön” diyebilirsiniz.

Facebook tasarımı

Yeni tasarımda göze çarpan yenilikler arasında gönderilerin boyutu oluyor. Gönderileri daha büyük bir şekilde sunan Facebook, aynı şekilde Messenger ve diğer araçlarının yer aldığı bölümde de oldukça büyük simgeler kullanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı hediye internet dağıtıyor!

Yeni tasarımı kullanırken masaüstünde mobil gibi akıcı ve hızlı bir deneyim sunan Facebook, bu tasarımını çok yakında tüm kullanıcıları için sunacak. Umarız Facebook, 2019 yılı bitmeden bu tasarıma bir de gece modunu ekler.