Facebook arama sonuçları Google gibi olacak

Facebook yapay zeka çöp ya

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak bilinen Facebook, arama sonuçları ile önemli bir değişiklik yaratmak istiyor. İşte merak ettiğiniz bütün detaylar.

Uzun bir süreden beridir Facebook neredeyse bütün ağırlığını güvenlik üzerine kurmuştu ve Facebook arama sonuçları boş kalmıştı. Hatta bu öyle bir hal almaya başladı ki firma neredeyse başka yeni özellikleri nadiren yayınladı. Durum böyle olunca, firma yeni kararlar alarak çalışmalarını güncellemelere doğru kaydırdı. Arama sonuçları şirketin güncelleme yayınladığı özel bölümlerden bir tanesi oldu.

Facebook yeni stratejiler deneyecek

Facebook son dönemlerde gençlere pek hitap etmiyor diye söylentiler yayıldı. Aslında bu tür söylentiler haksız olmamakla birlikte, yine de tam olarak doğru değil. Gençler bu platformu kullanmaya devam ediyor ancak bazı yenilikler bekliyor.

Facebook Messenger yeni özellik

Sosyal medya devi tarafından alınan kararlara bakıldığında bu durumu kabul ettiği ve orta yaş grubundaki kesime hitap etmeye çalıştığı görülüyor. Arama bölümünde birilerini veya bir şeyler arattığınızda hemen sağ tarafta Wikipedia sonuçlarını görebileceksiniz. Örneğin Michael Jackson diye yazdığınızda, sağ tarafta Wikipedia sonucu çıkacak. Buradan doğum tarihi ve diğer biyografi bilgilerine ulaşabileceksiniz. Bildiğiniz gibi bu özellik ve görsel daha çok Google tarafından kullanılıyor.

Spotify ve Apple anlaştı: Safari desteği yeniden geldi

Tüm bunların dışında bakmak gerekirse, Facebook şu anda bile dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformu oldu diyebiliriz. Her ne kadar Instagram çok daha popüler bir sosyal medya platformu olsa bile, Facebook çok ayrı bir güce sahip. Şirket yine geçtiğimiz günlerde çocuklar için de bazı önlemler almıştı ve bu iddiasını sürdüreceğini böylece göstermişti. Sizce Facebook daha başka ne tür yenilikler yapabilir?