Facebook şimdi de kullanıcılarının bilgilerini çaldırdı!

Facebook, çocuk istismarıyla mücadele etmeye çalışıyor

Gün geçmiyor ki Facebook ismi yeni bir skandala daha karışmasın. Şimdi de Facebook’un yarım milyar kullanıcısının bilgilerini çaldırdığı ortaya çıktı.

Sosyal medya denildiğinde akla gelen ilk isimlerden biri olan Facebook’un ismi skandallardan bir türlü kurtulmuyor. Hatırlanacağı üzere son olarak Facebook’un kullanıcı verilerini, çeşitli analizler için paylaştığı ortaya çıkmıştı.

Hatta şirketin CEO’su olan Mark Zuckerberg bu yüzden hakim karşısına çıkmıştı. Kullanıcı verilerine karşı bir zaafı bulunan Facebook’un geçtiğimiz gün 533 milyon insanın verilerini çaldırdığı ortaya çıktı. Evet yanlış okumadınız. 533 milyon! Beş yüz otuz üç milyon! Yani yarım milyardan fazla kullanıcının bilgisi başka kişilerin eline geçmiş durumda.

Üstelik çalınan bu bilgiler bazı sitelerde servis edilmeye başlanmış durumda. Bilgileri çalınanlar arasında ülkemizdeki kullanıcılar da yer alıyor.

Facebook şimdi de yarım milyar kullanıcının bilgilerini çaldırdı!

Aslında söz konusu Facebook olduğunda bu tarz skandallara artık çok fazla şaşırmıyoruz. Çünkü gizlilik ve güvenlik konusunda bu sosyal ağın ciddi sıkıntıları var. Zuckerberg bu konuda her ne kadar sözler verse de artık kullanıcılara inandırıcı gelmiyor. Zaten Facebook’un artık eskisi kadar popüler olmadığı da bilinen bir gerçek. Pek çok kişi Facebook’u sadece basit bir üyelik portföyü olarak kullanıyor. Fazlası değil.

Görünen o ki Facebook’un suyu ciddi anlamda ısınmış durumda. Bakalım bu işin sonu nereye varacak? Bekleyip göreceğiz.

Exxen dizileri korsana yenik düştü