TikTok, mini oyunlar özelliği test ediyor

TikTok kullanıcı deneyimini değiştiriyor

Reuters, geçen yıl Zynga ile ortaklığa girdikten sonra TikTok platformunun Vietnam’daki platformunda bir çift mobil mini oyunu test ettiğini bildirdi. İşte detaylar.

TikTok, Zynga ve diğer üçüncü taraf geliştiricilerle ortaklıklar yoluyla uygulamasında HTML5 oyunlarını test ettiğini doğruladı. Bildirildiğine göre, geliri ve katılımı artırmak için şirketin sahibi  ByteDance’in kitaplığından çizilen reklam destekli oyunlar yayınlanacak. Bir temsilci Reuters’e e-posta yoluyla “Her zaman platformumuzu zenginleştirmenin ve topluluğumuza değer katan yeni özellikleri ve entegrasyonları düzenli olarak test etmenin yollarını arıyoruz” dedi. Geçen yıl şirket, uygulamanın içinde çalışabilecek bir HTML5 uygulaması olan Disco Loco 3D adlı bir uygulamada Zynga ile bir ortaklık yaptığını duyurdu. Şirket ayrıca, oyuncuların bağış yapmak için puan kazanmalarını sağlayan FarmVille tarzı bir mini oyun olan Garden of Good’u da yarattı.

TikTok, mini oyunlar özelliği test ediyor

ByteDance mini oyunlarla başlarken muhtemelen daha gelişmiş oyun türlerine geçmeyi planlıyor. Oyunun Çince versiyonu Douyin zaten mevcut ve TikTok ayrıca Live Studio PC uygulaması aracılığıyla akışı test etti. Şirket, dünya çapında bir milyardan fazla kullanıcıya sahip ve bu yıl Twitter ve Snap’in toplamından daha fazla, 11 milyar dolarlık reklam geliri öngördü. Sosyal medya uygulamaları içinde ciddi bir rekabet söz konusu. Bu sebeple tüm uygulamalar birbirlerine fark atmak için elinden geleni yapıyor.

The Witcher ve Dying Light ekibinden yeni bir RPG oyunu geliyor