Facebook Sayfanızı Neden Kapatmalıyız?

facebook logo7

Facebook hesabı açmak için pek çok sebep sıralayabiliriz. Arkadaş çevrenizle olan iletişiminin sağlanmasında çok iyi bir yere sahip. Bu sayede herkes kontör maliyetlerini asgari düzeye çekebiliyordur. Üstelik çevremizi her şeyden haberdar ediyoruz. Arkadaşlarımızın yaptıklarından haberdar oluyoruz. Peki kapatmak için hiç sebebiniz var mı?

İllaki yoktur zaten neden olsun ki. Sosyallik insanın doğasında var ve bunu facebook hesabından bir nebzede olsa tatmin edebiliyor. Facebook hesabı olmayanlara da zaten bu devirde farklı bir gözle bakılıyor. Ama Fecabook hesabının kapatılması için geçerli olacak sebepleri size sıraladıktan sonra, faydası ve zararı arasında ki, ince çizgiyi kendi açınızdan belirleyip, tamam mı? Devam mı? Kararını varabilirsiniz. Üstelik zamanımızı da hayli tüketen bu zaman hırsızına dur diyebilecek miyiz? Ne kadar bağımlıyız? Onun da bir nevi ölçümünü yapmış olacağız.

Bir kere facebook, bilinçsiz bir bağımlılık yaratıyor. Yani farkındalıktan uzak olarak kendimizi facebooka bağımlı kılıyoruz. Bir araştırma yapılmış ve bu araştırma sonucunda kadınlar günde en az 81 dakika facebooktalar. Erkekler içinse bu oran sadece 61 dakika. Ama bu en az geçirilen vakitler. En çok ise kadınlar ve erkeklerin gün boyunca facebooka bağlı kalmalarıdır. Bir de facebook, öz saygının yok olmasına sebep oluyormuş. Çünkü facebookta gezinilen fotoğraflarda kişi, kendisiyle bir kıyaslamaya gidiyor. Buda kendisinin eksiklerini görmeye, bu eksikleri büyütmeye, dünya ile olan bağlantısını kesmeye kadar varıyormuş. Bir de uyku problemleri gibi rahatsızlıklara sebep oluyor. Yapılan bir araştırmaya göre, işverenler facebook sayfalarını kontrol ederek, işe başvuran kişiyi reddedebiliyorlar. Yani facebook sayfası da, işe alınmak için artık bir kriter. Ama nasıl değerlendirildiği malumumuz değildir. Akademik hayata atılmak isteyenlerin facebook sayfalarını sürekli güncel tutmaları gerekiyor. Eğer bu konuda sorunluysanız akademik hayat size çok uzak oluyor.

facebook logo

Dahası facebook sayfalarının kıskançlık pompaladığıdır. Herkesin en mutlu anlarının paylaşımlarının yapıldığını düşündüğünüzde kötü giden hayatınızı, facebooktaki mutlu gördüğünüz karelere bakarak yargılayabilirsiniz. Bunların hepsi uluslar arası bir firma tarafından yapılmış anket sonuçlarıdır. Daha çok uzun malumatlar var ama biz şimdilik kısa tuttuk. Bir bakım bakalım sizde hangisi var.