Facebook Reklamları iOS’ta Daha Fazla Kişiye Ulaşıyor

facebook logo11

Reklam gelirlerinde iOS çok farklı bir şekilde galip oluyor.

Reklamları her ne kadar sevmesek de günümüzde sitelerin ve uygulamaların reklam alma yoluna gitmekten başka çaresi bulunmuyor. Facebook gibi büyük bir firma dahi gelirlerini reklamdan elde ediyor. Peki sizce en çok hangi platformda Facebook reklamlarına daha çok ulaşılabilir?

facebook-autofill

Bu soru sorulduğunda akla ilk gelen seçenek aslında Android oluyor. Hem iOS’a göre daha yüksek bir pazar payına sahip olmasıyla, hem de giriş segmenti telefınları sayesinde her gelir düzeyinden insana hitap etmesiyle öne çıkan Android platformu, iş reklamlara geldiğinde gerekeni yapamamış gibi görünüyor. Çalışmalar gösteriyor ki tıklama başına gelir getiren reklam modelinde iOS’taki tıklama sayısı Android’dekinden tam 6.1 kat daha fazla. Bu da iOS’un daha fazla gelir getirdiğini gösteriyor.

Android’in açık bir yapıda olmasının bu konuda bir dezavantaj getirebildiğini görebiliyoruz. Uygulama içerisindeki reklamlar bile birkaç ufak işlemle kaldırılabildiğinden dolayı bu alanda Android’in geri kaldığını görüyoruz. Facebook’un sorunla ilgili nasıl bir adım atacağı ise merakla bekleniyor.