Facebook, TikTok ile rekabet etmeyi hedefliyor!

Facebook, TikTok ile rekabet etmeyi hedefliyor!

Mark Zuckerberg ve diğer Meta yöneticileri, bir süredir TikTok ile rekabet etmenin en büyük öncelikleri olduğunu açıkça belirttiler. Şimdi, bunu başarmak için Facebook uygulamasını nasıl tamamen elden geçirmeyi planladıklarına dair ek ayrıntılar sunuldu. İşte detaylar.

The Verge tarafından yayınlanan bir Facebook yöneticisinden gelen bir nota göre, sosyal ağ, Facebook’un ana beslemesinin, sayfalardan, içerik oluşturuculardan ve henüz takip etmediğiniz kişilerden önerilen içeriği büyük ölçüde vurgulayacak büyük bir yeniden tasarımı üzerinde çalışıyor. Meta’da Facebook uygulamasının başındaki Tom Alison’ın notu, amacın şirketi TikTok’un “Sizin İçin” beslemesine benzer şekilde büyük ölçüde önerilere dayanan bir “Keşif Motoru”na kaydırmak olduğunu belirtiyor.

Öneriler esas olarak Reels da dahil olmak üzere “bağlantısız” içerikten gelecek ve kullanıcılar akışlarında arkadaşlarından ve ailelerinden daha az gönderi görecek. Plan ayrıca, kullanıcıları söz konusu “Keşif Motoru”ndan daha fazla içerik paylaşmaya teşvik etmek amacıyla Messenger’ın gelen kutusunu Facebook uygulamasına geri getirecek.

Facebook, TikTok ile rekabet etmeyi hedefliyor!

Meta’nın, Instagram’da halihazırda meydana gelen ayna değişiklikleri olan bu değişiklikleri uygulamasının ne kadar süreceği belli değil. Ancak bu, Meta yöneticilerinin Facebook uygulamasında yapılacak büyük değişiklikleri ilk kez ima etmesi değil, hatta sosyal ağdan “Keşif Motoru”na yaklaşan bir dönüşümü ilk kez duymamız değil. Zuckerberg, Nisan ayında şirketin, kullanıcıların sosyal grafikleri üzerinde AI odaklı önerileri vurgulamak için beslemelerin dinamiklerini değiştirecek bir “büyük değişimin” ortasında olduğunu söylemişti.

Yine de Alison’dan gelen not, umutsuzca TikTok’a yetişmeye çalışan şirket için yeni önceliklerin ne kadar önemli olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Alison, The Verge’e önerilen içerik için daha katı kurallar olacağını söyledi.

Samsung, 300 işçisini TV LCD bölümünden yarı iletken birime kaydıracak