Facebook ilk akıllı saatini çıkarmaya hazırlanıyor

bvb2

Bu yıl Şubat ayında gelen haberlerde sosyal medya devi Facebook’un mesajlaşma ve fitness odaklı ilk akıllı saati üzerinde çalıştığını iddia etti . Facebook akıllı saatinin daha fazla detayı, saatin video kaydı için iki kameralı ayrılabilir bir ekrana ve bir kalp atış hızı monitörüne sahip olacağı bilgisi geldi.

Ayrılabilir ekran ile beraber kullanıcılar farklı uygulamalarla değerlendirilebilecek veya paylaşılabilecek fotoğraflar çekmesine ve videolar kaydetmesine olanak tanır. Yeni saatin tasarım felsefesi, kullanıcıların akıllı telefonlarının yapabileceği video kaydetme ve diğer birçok görevi yerine getirmelerini sağlamak. Facebook akıllı saat projesi, sosyal medya devi için yatırım-atılım için onlara yeni kapılar açabilir. Şirketin ileride bir Apple-Microsoft ayarında bir çalışma modeline sahip olabileceği konuşuluyor.

Gizlilik endişeleri, akıllı giyilebilir cihazların geliştirilmesinin kritik bir bileşenidir. Bu akıllı saatler, geniş bir yelpazede kullanıcının günlük aktiviteleriyle ilgili tonlarca veri üretir. Bu nedenle Facebook, cihazın potansiyel kullanıcılarına gizliliklerine azami saygı gösterilmesini sağlamak için süreçlerini sağlamlaştırmak zorunda kalacak.

Facebook ilk akıllı saatini çıkarmaya hazırlanıyor

Facebook cep telefonu platformu yaratıcıları Apple ve Google’a rakip olabilmek için daha tüketici odaklı donanım oluşturmakla ilgileniyor gibi görünüyor. Ancak Facebook’un devrim niteliğindeki kamera sisteminin kapsamını daha da genişletmek için çeşitli şirketlerle işbirliği yaptığı biliniyor. Sırt çantası gibi başka şeylere takılabilirse, bu cihazın çok yönlülüğü daha da sağlamlaştırılacaktır.

Ayrıca ABD’deki kablosuz taşıyıcılarla görüşmeler devam ettiği için cihazın bir akıllı telefondan bağımsız olarak çalışabileceğini belirtti. Cihaz ayrıca bir VR kulaklığı için olası bir bağlı cihaz olarak belirtilmiştir.

Facebook, ilk akıllı saatinin olası çıkışı hakkında resmi bilgi vermemiş olsa da, kaynağa göre 2022 yazına kadar çıkabilir. Facebook akıllı saatin fiyatı ise henüz belli değil.

OnePlus Nord CE kendi serisinin en iyisi