Facebook Haber Servisi Kuruyor!

Facebook Haber Servisi Kuruyor

Sosyal medya devi olmayı başaran Facebook aynı zamanda haber kaynağı olma çabasınada girişmiş durumda. Bundan dolayıdır ki kendi haber servisini kurmaya hazırlanıyor.

Facebook yayın akışında oldukça fazla habere rastlamamız aslında bu durumun kaçınılmaz olduğunun işaretiydi. Bu nedenle Facebook haber değeri taşıyan içerikleri filtreden geçirerek yayınlamayı planlıyor.

Facebook Haber Servisi Kuruyor!

Facebook yaptığı açıklamada, sayfada protesto gösterilerinden tut, seçim yada spor etkinliklerine kadar birçok alandaki güncel olayları kısa haber şeklinde fotoğraflar ve videolar ile yer vereceğini belirtti.

Yapılan açıklamada toplanan bilgilerin kullanıcılar ve çeşitli kuruluşlar ile paylaşacaklarını belirten yetkililer, bu şekilde haberlerin gerçek saatlerinin güncelleneceğinin altını çizdi.

Ücretsiz olarak sunulacak olan haber servisini Avustralyalı medya devi Rupert Murdoch‘ın News Corporation grubuna bağlı Storyful şirketi ile işbirliği yapacağının altı çizildi.

Bir başka sosyal medya devi Twitter önemli gelişmelerin hızlı bir şekilde yayılmasıyla önemli bir konumda yer alırken Facebook bu konuma göz dikmiş durumda.

1 milyar 300 milyon üyeye sahip Facebook bugüne kadar habersel içerik anlamında Twitter kadar önemli bir rol oynayamamıştı.

Google’da Şok Ayrılık!