Facebook yeni tarayıcı hazırlıklarını sürdürüyor!

Facebook yeni tarayıcı

Facebook yeni tarayıcı özelliği ile karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Mobil uygulama artık yeni bir tarayıcı ile gelecek.

Dünyanın en büyük sosyal ağı Facebook, yeni bir tarayıcı özelliği karşımıza çıkacak. Facebook uygulaması içerisinden direkt olarak web gezinimi yapmaya ne dersiniz?

Facebook yeni tarayıcı hakkında detaylar

Uzun zamandır Facebook’un mobil uygulaması içerisinde bir tarayıcı zaten bulunuyordu. Bu tarayıcı zaman içerisinde yeni özellikler kazandı. Ancak şimdi Facebook’un diğer servisleri ile daha entegre çalışabilmesi için, Facebook tarayıcı özelliğini geliştiriyor.

Geçtiğimiz Aralık ayında ilk defa gündeme gelen yeni tarayıcıdan ekran görüntüleri ortaya çıktı. Sınırlı sayıda bir kullanıcı kitlesi üzerinde test edilmeye başlayan bu yeni tarayıcı çok daha işlevsel ve direkt olarak Facebook’a bağlı kolaylıklar sağlayacak.

Eski tarayıcı Facebook’un bir eklentisi gibi iş görüyordu ve istediğiniz adrese gidemiyordunuz. Yeni tarayıcı ile tıpkı Chrome, Firefox ve Safari tarayıcıları gibi istediğiniz adresi ziyaret edebileceksiniz. Yani istediğiniz URL’yi yazabileceksiniz. Bu Facebook içerisindeki bir özellik için dikkat çekici detay olarak karşımıza çıkıyor. Ziyaret ettiğiniz sayfada okuduğunuz haber veya makalenin Facebook üzerinde ne kadar popüler olduğunu da yine tek bir tarayıcı penceresinden görmek mümkün olacak. Şimdilik tek sorun olarak çok sekmelerin olmadığını söyleyebiliriz. En azından aşağıdaki ekran alıntısında görünmüyor. Facebook içerisindeki bağımsız tarayıcının ekran görüntüleri iOS platformunda çekilmiş. Dolayısıyla Android tarafında henüz bir gelişme yok.

Facebook yeni tarayıcı

Nvidia Shield ürün ailesine yakından bakıyoruz!