Facebook ‘da Otomatik Açılan Videolar Nasıl Kapatılır?

facebook video

Facebook ’un otomatik açılan videolar özelliği birçok kullanıcıyı rahatsız etti ve bu durum özellikle Facebook üzerinden çok yankı buldu.

Biz de sizler için otomatik açılan videoları nasıl eski haline getirebileceğiniz konusunda ufak bir araştırma yaptık ve bu yolu sizlerle paylaşıyor. Facebook’un otomatik video yürütme işlevini Masaüstü bilgisayarınızdaki tarayıcıda, Android ve iOS işletim sistemine sahip akıllı telefon veya Tablet PC’lerde kolaylıkla kapayabilmeniz mümkün. İşte size çözüm:

Masaüstü bilgisayarınızda: Facebook hesabına giriş yaptıktan sonra, sağ üstteki “Ok”a tıklayın. Açılan menüden “Ayarlar”a tıklayın. Açılan ekranda sol sütundaki “Videolar” bağlantısına tıklayın. Son olarak “Videoları Otomatik Oynat” seçeneğini “Kapalı” olarak değiştirdikten sonra otomatik video yürütme işlevini devre dışı bırakmış olursunuz.

facebook-videoAndroid yüklü akıllı cihazlarda: Açmış olduğunuz Facebook uygulamasıyla hesabınıza giriş yapın. Sağ üstteki “üç çizgili simgeye” dokunduğunuzda açılan listede “Uygulama Ayarları”na dokunun. Açılan ekranda “Videoları otomatik oynat” seçeneğini “Kapalı” diyerek devre dışı bırakabilirsiniz. Dilerseniz de videoları yalnız Wi-Fi üzerinden otomatik yürütülmesine izin verebilirsiniz.

iOS yüklü akıllı cihazlarda: iPhone’unuzda veya iPad’inizde genel ayarlar menüsünü açın ve listeden Facebook’a, ardından Ayarlar’a dokunun. Ayarlar içerisinden otomatik oynatma işlevini ya tamamen kapatın, ya da sadece Wi-Fi üzerinden çalışacak şekilde ayarlayın.

Gördüğünüz gibi bu can sıkıcı özelliği birkaç kısa işlem ile kapatabilmeniz mümkün. Kolay gelsin 🙂

iPhone 6′nın Çakması Piyasaya Sunuldu