Facebook ’un Yeni Özelliği Kullanıcılara Büyük Zararlar Verebilir? Bu Yeni Özellik Nasıl Kapatılır?

Facebooka Ulaşılamıyor Diye Polisi Aradılar

Sizlerle Facebook ’un otomatik video oynatma özelliğini nasıl kapatabileceğiniz konusundaki yazımızın ardından bu özelliğin ne kadar büyük bir tehlike arz ettiği konulu haberimiz ile tekrar karşınızdayız. 

Facebook’un otomatik video yürütme özelliği mobil kullanıcı büyü bir tehlike altıan sokuyor. Facebook otomatik video oynatma özelliği kademe kademe bütün Facebook kullanıcıları için aktif hale geliyor. Facebook bu özellikle reklam gelirini artırmayı hedefliyor.Facebook'a Ulaşılamıyor Diye Polisi Aradılar

Facebook ‘un yeni özelliği sayesinde video izlenme sayıları artacak ve video üzerinden verilen reklamların karlığı da buna bağlı olarak yükselecek. Ancak bu özellik Türkiye’de sınırlı kotası olan mobil internet kullanıcılarına fatura şoku yaşatabilir. Türkiye’de akıllı telefon sahiplerinin ortalaması 2 GB kota kullanıldığını gösteriyor. Kota aşımı ise ekstradan fiyatlandırılıyor. Mobil internetten datayı en çok videoların tükettiğini göz önüne alırsak Facebook’un otomatik video oynatma özelliğiyle data kullanımı saatte 150-200 MB’a ulaşıyor. Dolayısıyla Facebook’ta saatlerini geçiren kullanıcılar ay sonunda sürpriz faturalarla karşılaşabilir. Aman dikkat!

Facebook ‘da Otomatik Açılan Videolar Nasıl Kapatılır?