Facebook yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Facebook davalardan kurtulamıyor!

WSJ’ye göre Facebook yeni bir suçlamayla karşı karşıya. İhbarcılar şirketi, Avustralya’daki hükümet, sağlık ve acil servis sayfalarını kasten engellemekle suçluyor. İşte detaylar.

Suçlayanlar, platformun geçen yıl çoğu yayıncıyı etkileyecek sayfaları belirlemek için bir algoritma oluşturduğunu söylüyor. Ancak platform yalnızca medya kuruluşları için sayfaları kaldırmadığı, aynı zamanda hastaneler, hükümetler ve hayır kurumları için sayfaları da kaldırmakla suçlanıyor. Belgelere göre platform, Avustralya’dan haber içeriğini kaldırmakla görevlendirilen yaklaşık bir düzine çalışandan oluşan bir ekip oluşturdu. Ekip, mevcut haber yayıncılarından oluşan mevcut bir Facebook veritabanı oluşturdu. İddiaya göre şirket çalışanları çok sayıda haber dışı sayfayı kapmak için hızla yeni bir algoritma oluşturdu. Bir dahili belge, “Facebook’ta paylaşılan bir alan içeriğinin yüzde 60’ı haber olarak sınıflandırılırsa, o zaman alanın tamamı bir haber alanı olarak kabul edilecektir” diyor.

Facebook yeni bir suçlamayla karşı karşıya

Sonuç olarak Avustralyalılar, platformdaki hükümetler ve sağlık hizmetleri sayfalarından herhangi bir haber veya bilgiye erişemez hale geldi. Ülke Kovid-19 için toplu bir aşılama kampanyasına başlamak üzere olduğu için zamanlama özellikle kötüydü. Bir dizi Avustralyalı sağlık yetkilisi bu hareketi kınadı. “Platformun bu salgın boyunca platformu aracılığıyla sağlıkla ilgili yanlış bilgilerin yayılmasına izin vermesi gerçekten ironik, ancak bugün resmi bilgi kaynakları engellenirken bu yanlış bilgilerin çoğu Facebook’ta kalmaya devam ediyor.

Şirketin Avustralya’daki sorunları, haber içerikleri için yayıncılara ödeme yapmaya zorlanmalarıyla başladı. Şubat 2021’de Avustralya Temsilciler Meclisi, Facebook’un karşı çıktığı bu mevzuatın bir versiyonunu kabul etti. Şirket daha sonra Avustralyalıların platformda haber paylaşmasını veya görüntülemesini tamamen engelledi.

Tesla eğlencenin dozunu artıracak: İşte yeni ekran deneyimi