Facebook akıllı saati büyük özelliklerle geliyor: Fiyatı bile belli oldu

Facebook bir sonraki donanım girişimini akıllı saat üzerine deniyor!

Herkesin büyük bir merakla beklediği Facebook akıllı saati yeni özelliklerle birlikte kullanıcılara sunuluyor. Özellikle kamera ve EKG donanımları ön planda olacak diyebiliriz. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook genellikle yenilik yapmayı seviyor. Bu tür yeniliklerin kendi sosyal medya platformu içerisinde gerçekleştiğini söyleyebiliriz. Ayrıca yapılan değişiklikler genellikle sistemsel oluyor. Bu sefer yapılması planlananlar çok daha farklı.

Sosyal medya devi akıllı saat üretmeye başlayacak. Bu yeni akıllı saatini yaz aylarında piyasaya sunmayı düşünen Facebook, ilginç özelliklere yer verecek. Bunlardan ilki kamera ile ilgili. Bildiğiniz üzere hem Instagram hem de Facebook neredeyse tamamen görsellik üzerine kurulu. Bu nedenle şirketin yeni akıllı saatlerinde böyle özellikler kullanacak olması son derece doğal.

Facebook akıllı saati büyük bir değişiklik yaratabilir

Yeni gelecek olan bu cihazın ön tarafında bir kamera olacağı söyleniyor. Bu kameranın muhtemelen görüntülü arama için kullanılması planlanıyor. Böylece hem çekim yapılabilecek hem de Facebook üzerinden arama gerçekleştirilecek.

Facebook, TV'ler için Portal'a Zoom görüntülü görüşme özelliği ekliyor

Facebook kurucuları içerisinde yer alan Mark Zuckerberg, Apple ve Google gibi şirketleri bu konuda geçmek istiyor. Bildiğiniz üzere Apple yeni iOS 15 tanıtımında FaceTime özelliğini Zoom gibi yaygınlaştırmaya çalışmıştı. Ayrıca Apple akıllı saatler ile kullanılan kalp ritim izleme özelliği Facebook cihazlarında da tercih edilecek.

Facebook, Donald Trump’ın hesabını 2023’e kadar askıya aldı

Apple Watch ile rekabet etmesi planlanan Facebook akıllı saati büyük bir değişim yaratacak diyebiliriz. 2022 yılının yaz aylarında piyasaya sürülmesi hedeflenen cihaz için 400 dolar fiyat biçildi. Ancak bunların henüz sızıntı olduğunu belirtelim. Peki siz Facebook tarafından geliştirilmesi planlanan bu akıllı saat modeli ile ilgili ne düşünüyorsunuz?