Evergrande piyasalarda panik etkisi yarattı!

ma1

Çin’in en büyük gayrimenkul şirketi olan Evergrande’nin iflas haberi bütün piyasaları allak bullak etti. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Evergrande piyasalarda panik etkisi yarattı! Şu sıralar piyasanın çok kırılgan bir yapıda olduğunu söyleyebiliriz. Malum, pandemi süreci dünya ekonomisine büyük zarar verdi. Bu zararın etkileri de henüz atlatılabilmiş değil. Böyle bir ortamda dünyanın en borçlu şirketinin iflas açıklaması büyük bir kaosa neden olabilirdi.

Uzun süredir Evergrande’ın iflas edip etmeyeceği tartışılıyordu. 148 milyon dolarlık ödemesini gerçekleştiremeyen şirketin iflas ettiği konuşulmaya başlandı. Bu iddia her ne kadar sonradan yalanlansa da piyasalardaki dengeler şaştı.

yerel para birimi

Evergrande piyasalarda panik etkisi yarattı!

Gece geç saatlerde gelen bu iddiaların ardından hem normal piyasalar, hem de kripto para piyasası büyük darbe aldı. Peki şimdi ne olacak?

Gece gelen haberin ardından kripto para piyasasında panik satışları başladı. Dolayısıyla pek çok kripto parada aşağı yönlü bir ivmelenme mevcut. Aynı şekilde borsada da pek çok hisse değer kaybetmiş durumda.

Tekrardan belirtelim. Şu anda iflas durumu kesinleşmiş değil. Yani önümüzdeki süreçte, iflas durumu kesinleşirse o zaman piyasalar bu durumdan çok daha derin etkilenebilir. Bu arada şunu da dip not olarak hatırlatmamız gerekiyor. Çin hükümeti Evergrande’ın iflasına ilişkin herhangi bir açıklama yapmış değil. Bakalım durum değerlendirmesi sonucunda neye karar verilecek? Bekleyip göreceğiz.

Anker PowerPort III Pod 65W : Şarj sorununa hızlı çözüm