Ethereum madenciliği için son tarih 4 Ağustos

Ethereum tekrardan 3000 doların altında

Ethereum ağındaki PoS güncellemesi 4 Ağustos’a ertelendi. Şunu söylemek mümkün, Ethereum madenciliği için son tarih 4 Ağustos.

Kripto para denildiğinde pek çok kişinin aklına gelen ilk seçenek genelde Ethereum oluyor. Bu durumun temel sebebi ise Ethereum madenciliğinin çok yaygın olarak yapılıyor olması. Malum, madencilik tarafında Bitcoin ve Ethereum madenciliği başı çekiyor. Fakat Bitcoin madenciliği genel anlamda biraz masraflı olduğundan çok fazla tercih edilmiyor.

Ethereum madenciliği ise GPU yani ekran kartlarıyla yapılabildiği için çok daha fazla talep görüyor. Örneğin Bitcoin madenciliği için yeni bir ASIC makine almaya kalksanız 40.000 TL gibi bir ücreti gözden çıkarmanız gerekecek.

Ethereum tarafında ise 8GB’lık bir ekran kartı işinizi görmeye yetecektir. Ayrıca 40.000 TL’ye de 5 kartlı bir Ethereum rigi kurmanın mümkün olduğunu da hatırlatmamız gerekiyor.

Ethereum madenciliği için son tarih 4 Ağustos

Elbette şu saatten sonra Ethereum madenciliğine girmenin ne derece avantajlı olduğu tartışılabilir. Çünkü 4 Ağustos itibariyle Ethereum ağında önemli bir güncellemeye gidilecek. Bu güncelleme sonrasında Ethereum madencilerinin gelirlerinde çok büyük düşüşler yaşanması bekleniyor.

Hal böyle olunca Ethereum madenciliği için geri sayımın başladığını söylemek çok da yanlış olmayacaktır. Sonuç olarak şu sıralar ETH madenciliği yapmak için yeni bir sistem toplamayı düşünüyorsanız, biraz daha bekleyip. Çünkü 4 Ağustos sonrasında nasıl bir atmosferin oluşacağı şimdilik belirsiz.

Realme GT Master Series çıkış tarihi netleşti işte detaylar