Eski Twitter başkanı X’e dava açıyor

X Brezilya sınırlarında kapandı

Twitter artık X olarak yeniden markalaşsa da geçmişten kalan bazı sorunlar sürmeye devam ediyor. İşte tüm detaylar.

2015’ten 2020’ye kadar şirketin icra başkanlığını yapan ve Elon Musk’un 2022’de satın almasına kadar yönetim kurulunda görev yapan Omid Kordestani, X’e 20 milyon dolar değerindeki hisse için dava açıyor. Hakkı olanı şirketin ödemeyi reddettiğini söylüyor. Dava geçtiğimiz cuma günü açıldı. Davaya göre Kordestani, Twitter’a katılmak için Google’daki yüksek maaşlı işinden ayrıldı ve Twitter ona yalnızca 50.000 dolar gibi  daha düşük” bir maaş teklif etti. Ancak anlaşmayı hisse senedi opsiyonları, performansa dayalı sınırlı hisse senedi birimleri ve sınırlı hisse senedi gibi şeylerle “süsledi”.

Musk platformu satın aldığında ve yönetim kurulunu değiştirdiğinde bu ödemenin 20.112.000 $’a ulaşması gerekiyordu, ancak davaya göre X bunu başaramadı: “X Corp., Bay Kordestani’nin yedi yıllık hizmetinden faydalanmayı amaçladı. X Corp.’un bunu yapmasını gerektiren açık sözleşme diline rağmen Twitter ona ödeme yapmıyor” ifaderi ile dava açıldı.

Eski Twitter başkanı X'e dava açıyor

Musk’ın platformu şirketten satın almasının ardından, işten çıkarılmalarının veya işten atılmalarının ardından kendilerine düzgün ücret ödenmediğini iddia eden çok sayıda dava açıldı. Eski Twitter yöneticileri, bu yılın başlarında Musk ve X’e “sebepsiz yere” kovulduklarını ve borçlu olduklarını iddia ederek dava açtı. Milyonlarca dolarlık ödenmemiş kıdem tazminatı davası söz konusu.

Huawei Mate 70 Ultrasonik Parmak İzi Tarayıcısı ve Daha Büyük Pil ile Geliyor