Enflasyon için mobil uygulama; Birlikten Berekete

para

Hazine ve Maliye Bakanlığı, enflasyonla mücadele kapsamında yeni bir uygulama geliştiriyor. İşte detaylar!

Enflasyon için mobil uygulama; Birlikten Berekete! Bildiğiniz gibi son dönemlerde fiyat artışları aldı başını gitti. Enflasyonun bu denli yükselmesi sonrasında harekete geçen hükümet kanadından temel gıda ürünlerine KDV indirimi hamlesi gelmişti. Yüzde 18’den yüzde 1’e inen ürünler tek tek denetlenirken, bu kapsamda yeni bir mobil uygulamanın hayata geçirilmesi de gündeme geldi. Hazine ve Maliye Bakanlığı, Birlikten Berekete ismindeki mobil uygulamanın teknik alt yapısını oluşturmaya başladı bile.

Birlikten Berekete ismindeki bu mobil uygulamanın temel amacı ise vatandaşın uygun fiyatlı ürünlerle buluşmasını sağlamak. Ticaret Bakanlığı’nın da desteklediği uygulamadaki hesap makinesi özelliği sayesinde kullanıcılar en ucuz ve en uygun haritasına ulaşabilecek. Bu da vatandaşların kendilerine yakın bölgelerdeki en uygun fiyatlı ürünlerin nerede satıldığını görebileceği anlamına geliyor.

para 1

Enflasyon için mobil uygulama; Birlikten Berekete

Yine yüksek elektrik faturaları bugün toplanacak olan kabinenin ana gündemini oluşturacak gibi duruyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın KDV indirimini gündeme getirebileceği de gelen bilgiler arasında yer alıyor. Buna göre bakanlık Cumhurbaşkanı Erdoğan’a bir sunum yapacak ve elektrik faturalarının düşürülmesi adına önerilerini sıralayacak. Kabine toplantısı sonrasında özellikle mesken, küçük esnaf ve cemevleri için bir açıklamanın yapılması kuvvetle muhtemel diyebiliriz. Umarız bu düzenlemeler sonrasında yüksek elektrik faturaları bir an önce normal seyrine oturmuş olur.

Devir katlanabilir telefon devri mi?