En yüksek kamera çözünürlüğüne sahip akıllı telefonlar

akıllı telefon 9

#İŞBİRLİĞİ

Günümüzde akıllı telefonların fotoğraf kalitesi profesyonel makinalara yaklaşmış durumda. Peki en yüksek kamera çözünürlüğüne sahip akıllı telefonlar hangileri? İşte yanıtı.

Son birkaç yıl içerisinde teknolojide önemli gelişmelere tanıklık ettik. Kuşkusuz en büyük gelişme de akıllı telefon sektöründe yaşandı. Yaklaşık olarak 10 yıl önce cep telefonlarının yerini alan bu küçük, akıllı cihazlar son zamanlarda PC ve fotoğraf makinaları ve konsolların tahtına da göz dikmiş durumda.

İtiraf etmek gerekirse, akıllı telefonlar fotoğraf makinalarının yokluğunu hissettirmiyor diyebiliriz. 6 – 7 sene önce herkesin elinde olan kompakt fotoğraf makinaları artık piyasada bulunmuyor. Çünkü akıllı telefonlar bu sektörü tamamen silmiş durumda.

Öyle ki artık akıllı telefonlar ile çekilen fotoğraflar, profesyonel makinalarla çekilen fotoğraflara taş çıkartıyor. Elbette henüz o kaliteye erişmiş değiller fakat yakın gelecek de bu da olacak diyebiliriz.

Bu yazımızda en yüksek kamera çözünürlüğüne sahip akıllı telefonlar ile karşınızdayız. Biz de biliyoruz, kamerada çözünürlük herşey demek değildir. Fakat yine de bir teknoloji marketine gittiğinizde kamera tanımı için size direkt olarak çözünürlük oranını söylüyorlar. Kalkıp da diyafram aralığından ya da lensin çapından bahsetmiyorlar.

O yüzden bizler de en yüksek kamera çözünürlüğüne sahip akıllı telefonlar üzerine bir liste hazırladık. Listeyi hazırlarken telefonların 2018 yılı içerisinde çıkmış olmasını, ülkemizde satılıyor olmasını ve kamera çözünürlüğünün 20MP+ olmasını göz önünde bulundurduk. Lafı daha fazla uzatmadan sizleri listemizle başbaşa bırakalım.

İşte en yüksek kamera çözünürlüğüne sahip akıllı telefonlar

Huawei Mate 20 Lite

Huawei Mate 20 Lite

Yonga Seti: Kirin 710
RAM: 4GB
Dahili Depolama: 64GB
Batarya: 3750 mAh
Kamera: 20MP + 2MP / 24MP
Ortalama Fiyatı: 2300 TL