Nokia’dan 11 dolarlık cep telefonu!

nokia

HMD Global bünyesinde küllerinden doğmaya çabalayan Nokia, sadece modern akıllı telefonlar üzerinde çalışmıyor. İşte konu hakkındaki detaylar.

HMD Global tarafından satın alınan Nokia, 2017’ye hızlı bir başlangıç yapmıştı. Mobil Dünya Kongresinde orta segmente hitap eden 3 akıllı telefon modeli tanıtan Finli üretici, efsane modeli 3310’un yenilenmiş bir versiyonunu da satışa sunacağını açıklamıştı.

Fakat işler pek de umulduğu gibi gitmedi. Zira Nokia’nın Mobil Dünya Kongresi’nde tanıttığı modeller hala global anlamda satışa sunulabilmiş değil. Fakat yine de yeni 3310’un kısmi olarak birçok pazarda boy göstermeye başladığını söyleyebiliriz.

Geçtiğimiz gün TENAA’da ortaya çıkan bir rapor, Nokia’nın nostaljiye dayalı tek modelinin yeni 3310 olmadığını gözler önüne serdi. TA-1010 ve TA-1034 model numaralarıyla sızdırılan iki yeni telefonun N 105 ve N 130’un halefi oldukları düşünülüyor. Bu cihazların görsellerine aşağıdan göz atabilirsiniz.

nokia 2 nokia

Elbette bu telefonlar da aynı yeni 3310 gibi kullanıcılarına pek bir şey vaat etmiyor. Hatta TA-1010’un kamerasının bile bulunmadığını fark etmişsinizdir. Nokia’nın bu cihazları 20 euro/dolar’a kadar fiyatlandırması bekleniyor. Zira N 105’in 11 euro/dolar’a satıldığını göz önüne alırsak, bu telefonların da hemen hemen aynı seviyede fiyatlandırılması pek de sürpriz olmayacaktır.

Aslında bu cihazlar ve fiyatları, yeni 3310’un sadece isminden ötürü bariz bir şekilde pahalı olduğunu gözler önüne seriyor. Zira bu cihazların özellikleri ile yeni 3310 arasında önemli bir fark bulunmadığını da belirtelim.