En Kötü Efektlere Sahip TV Dizileri!

teen wolf wolfing out

Bilgisayar efektlerinin altın çağını anbean yaşıyoruz. Sinemada inanılmaz gelişmeler söz konusu. Lakin, beyaz perde eserlerine göre çok daha düşük bütçeli TV dizileri, bu kadar şanslı değil.

Bilgisayar efektleri, filmlere inanılmaz bir dinamizm katıyor. Öyle ki Transformers gibi, yarısından çoğu sadece bilgisayar destekli animasyon efektli film serileri ile karşılaşıyor ve bu tür filmlerin, gerçekçi efektlerine şapka çıkarıyoruz.

Ne var ki bu tür filmlerin bütçesinin yüzde birine bile sahip olmayan TV dizileri, haklı olarak isteneni vermekten uzak. Flash ve Vikings gibi diziler, beklentiyi üste çekse de; çoğu başarılı TV serisi, kötü efektlere sahip. Sizin için derledik.

Once Upon A Time

Once Upon A Time, ABC’nin en popüler yapımları arasında. İnanılmaz oyuncuları ve muazzam senaryosu ile bu başarıyı, fazlasıyla hak ediyor. Lakin, yapımdaki efektler, oyunculuk veya senaryo kadar başarılı değil. Karşımıza, 1990’nın bilgisayar oyunlarından fırlamış gibi gözüken bir Ejderha çıkabiliyor.

Once Upon A Time, Once Upon A Time: In Wonderland isimli bir seriye de ilham kaynağı olsa da, In Wonderland, bir sezon içinde düşük reytingler nedeniyle iptal edildi.

dragon once upon a time 10 Recent TV Shows With The Worst Special Effects
Once Upon A Time’dan bir EJderha!

Teen Wolf

MTV, başarılı gençlik dizilerine imza atsa da, hiçbir zaman başarılı efektlerle anılmadı. MTV’nin popüler dizisi Teen Wolf da, istisna değil. Bilgisayar destekli animasyonlar zayıf, makyajlar ise bir derece idare eder. Yine de Teen Wolf, milyonlarca kişiyi, ekran başına kilitlemeyi başarıyor.

Doctor Who

Muhteşem mitozu, harikulade oyunculukları ile kült bir dizi konumuna gelen ve milyonlarca seyirciyi, bağımlı hale getiren Doctor Who, hala başarılı efektlere sahip değil. Serideki, canavarlar ve yaratıklar büyük bir yapaylık hissi yaratıyor.

Merlin

Merlin, beş yıl boyunca muazzam reyting rakamları elde etti. Ne var ki, BBC’nin diğer yapımları gibi, oyunculuk ve senaryo yapısı açısından mucizeler yaratsa da, daima zayıf bilgisayar desteğine haiz oldu.

Supernatural

TV dizileri
Bir Leviathan… Seyircilere uzak olsun

Supernatural, bu satırların yazarının da hayran olduğu ve saat sektirmeden takip ettiği biz dizi. Yapımcılar sınırlarını biliyor ve karşımıza çoğunlukla, insanımsı canavarlar çıkartıyorlar. Ne var ki, yedinci sezondaki Leviathan kurgusunda görüldüğü gibi, sınırı biraz aşınca komik görüntüler ortaya çıkabiliyor. Wendigo, Leviathan gibi yaratıklar, olabildiğince hikaye dışında dursa hayra olur. Zira Lucifer-Michael-The Darkness gibi figürler veya kardeşlerin ilişkileri üzerine yoğunlaşılınca, başarılar katlanıyor.