En iyi selfie çeken telefonlar Ocak 2020

Xiaomi Mi 10 Pro 5G 1 1

#İŞBİRLİĞİ

Son yıllarda selfie fotoğrafları çekilmek kullanıcılar arasında popüler hale geldi. İşte meraklılarına en iyi selfie çeken telefonlar Ocak 2020 listesi!

Birkaç sene öncesine kadar hayatımızda selfie diye bir kavram yoktu. Türkçesi özçekim olan selfie son bir kaç senedir hayatımıza girdi. Nitekim uzun bir süre daha da popülaritesini kaybedecek gibi görünmüyor.

Kullanıcıların selfie çekilmeye olan merakı zaman zaman felaketlere de yol açtı. Ülkemizde de olmak üzere pek çok kişi selfie çekineyim derken hayatından oldu.

Yine de bu olumsuz tablolar insanları eşsiz selfieler çekilmekten alı koymadı. Kullanıcılar selfie fotoğraflara bu kadar düşkün olunca, üreticiler de ön kameraya verdikleri önemi arttırdı. Günümüzde çift ön kameraya sahip pek çok model bulunmakta. Hatta bu modellerin yanı sıra selfie odaklı modellerin olduğunu da söyleyebiliriz.

Peki hali hazırda satışta olan modeller arasında en iyi selfie çeken telefonlar hangileri? Bu yazımızda DxOMark puanına göre en iyi selfie çeken telefonlar listesini sizlerle paylaşacağız.

Listeye geçmeden önce şunu dip not olarak hatırlatalım. DxOMark kamera testleri konusunda en güvenilir mecralardan biri olarak gösteriliyor. Hatta pek çok otorite tarafından da kamera puanlamasında kaynak olarak gösteriliyor. Dolayısıyla hali hazırda hazırladığımız listeye güvenebilirsiniz.

Elbette listede yer alan bazı modellerin ülkemizde satılmadığını da hatırlatmak gerekiyor. Belki bu modeller 3. parti ithalatçılar tarafından getirtilebilir. Fakat kurumsal olarak firma garantisi dahilinde satılmazlar. (Diğer telefonlar için alt kısımdan sayfayı değiştiriniz.)

S10 Lite satışa sunuldu

En iyi selfie çeken telefonlar Ocak 2020

Huawei Nova 6 5G

huaweinova65g

DxOMark Puanı: 100
Ön Kamera Özellikleri: 32 MP, f/2.0, 26mm (wide), 1/2.8″, 0.8µm, PDAF, 8 MP, f/2.2, 17mm (ultrawide)