En iyi mobil yayıncılar belli oldu: Listede sürpriz isimler var!

Sosyal medyada çocukları

SensorTower tarafından yapılan bir çalışma ile birlikte en iyi mobil yayıncılar belli oldu. Hadi gelin hem o listeye hem de diğer detaylara birlikte bakalım.

Bugün yayınlanan en iyi mobil yayıncılar listesi birçok ipucu veriyor. Play Store ve App Store üzerinden yapılan araştırmalar ile birlikte sektörün devleri daha net ortaya çıkmış oldu. Özellikle bazı mobil uygulamalar kullanıcıları şaşırtmayı başardı.

Dünya çapında tekel olma çalışmaları nedeniyle sürekli eleştiri alan Google yapılan araştırmalarda birinci oldu. Üstelik hem Play Store hem de App Store platformunda zirvede yer aldı. Onun ilk sırada yer alması açıkçası son derece ilginç. Çin gibi bir ülkede Google ve buna benzer platformların baskı altında olması birinci olmasını zorluyordu.

Google dünya piyasasında çok güçlü bir konuma yerleşti

Arama motorları içerisinde lider konumda olan Google aynı zamanda uygulamalar bakımından da aynı başarıyı gösteriyor. Ocak 2021 lideri bu nedenle Google oldu. Şirket küresel çapta 250 milyon civarında yüklenme başarısı yakaladı.

en iyi mobil yayıncılar
Google gibi büyük bir şirket birinci olduktan sonra gözler ikinciye çevrildi. Facebook yaklaşık olarak 191 milyon indirme alarak ikinci sırada yer aldı. Bu gerçekten de şirket için oldukça iyi bir rakam. Voodoo, AppLovin ve Crazy Labs gibi platformlar ilk 5 içerisinde yer aldı.

Listeye bakıldığında Microsoft ve Outfit7 gibi şirketlerin de yer aldığı görülüyor. Ayrıca küresel çapta Çin baskısının azaldığı da görülüyor. Bildiğiniz üzere Facebook dahil olmak üzere birçok platform ülkede yasak. Bu nedenle Facebook ve Google tarafından elde edilen başarı oldukça önemli.

Apple elektrikli otomobil için Kia ile anlaştı

Peki siz lider olan şirketlerle ilgili ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.