En fazla satılan otomobil modelleri belli oldu: Liste bomba gibi

3 Nissan Qashqai

2021 yılı için en fazla satılan otomobil modelleri sonunda belli oldu. Bu modellere bakıldığında Türkiye’de bir yönelim değişikliğinin başladığı görülüyor. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Otomobil modelleri her geçen gün daha farklı bir tablo ile karşımıza çıkıyor. Bazı modeller çok ciddi bir satış rakamı elde ederken kimileri ise geri planda kalıyor. Mesela geçtiğimiz yıl piyasada hakim olan sedan araçlar bu defa hakimiyetini eskisi kadar koruyamadı.

2021 raporlarına bakıldığında en fazla satılan araç modellerinin SUV tarzı olduğu görülüyor. Bu modeller kullanıcıların çok önemli bir bölümü tarafından tercih edildi. Listeye bakıldığında Haziran ayında 21 bin 719 araç satıldığı görülüyor. İlk 6 ayda ise toplam SUV kasa araç satışı 105 bin 668 oldu.

En fazla satılan otomobil modellerinde değişiklik

Satışı yapılan her 100 araçtan 34 tanesinin SUV tipi olduğu görülüyor. Bu araçlar diğer modellere göre biraz daha pahalı.

En fazla satılan otomobil

  • Peugeot 2008 model araç 4797 adet satıldı.
  • Nissan Qashqai tipi otomobil 5549 adet dağıtıldı.
  • Volkswagen Tiguan modeli araç 6895 adet satışa sunuldu.
  • Fiat Egea Cross tipi araç ise 9.014 adet satıldı.
  • Dacia Duster model otomobil ise 9323 adet satışa sunuldu.

Tüm bu satış rakamlarına bakıldığında SUV tarzı modellerin ön planda olduğu görülüyor. 2021 yılında satılan toplam sedan araç 128 bin 298 adet oldu. SUV klasmanında satışa sunulan araçlar ise 105 bin 668 adet düzeyinde. Tüm bu tabloya bakıldığında SUV modellerinin arayı neredeyse kapattığı görülüyor.

Renault elektrikli otomobilleri ile meydan okuyor

Peki sizin araç konusunda tercihiniz hangisi? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.