Ülkemizde en çok satan telefonlar belli oldu

iphone 14 ​

Son dönemde giriş ve orta segmentteki modellere olan ilgi arttı. Genel olarak pek çok tüketici için ise psikolojik sınır 10 bin TL. Fiyat 10 bin TL üzerine çıktığında ise ibre eski iPhone modellerine doğru kayıyor. İşte tüm detaylar.

Ülkemizde en çok satan telefonlar belli oldu! Özellikle 2018 sonrasında telefon fiyatlarında ani artışlar gerçekleşti. İşin kötü yanı ise bu artışın önüne geçilememesi. Çok değil yaklaşık olarak 5 yıl önce yeni çıkmış bir iPhone modelini 8000 TL civarına almamız mümkündü. Şimdi ise yeni çıkan iPhone 14 için 31 bin TL’ye yakın bir fiyat ödememiz gerekiyor. Üstelik seçtiğiniz versiyona göre ödemeniz gereken ücret 57 bin TL’ye kadar yükselebiliyor.

Akıllı telefonlar 2022

Hal böyle olunca Türkiye’de belli bir limitin üzerindeki telefonlara olan talep azaldı. Kısaca özetlememiz gerekirse üst segment cihaz kullananların sayısı hızla azaldı ve tükenme noktasına geldi.

 Türkiye’de en çok bu telefonlar satıyor

Şimdilik yeni trend ise orta segment cihazlar. Özellikle de 4000 TL ile 10000 TL aralığındaki telefonlara olan talebin hayli fazla olduğunu söyleyebiliriz.

Ülkemizde en çok satan telefonlar belli oldu

Yapılan bir araştırmaya göre ülkemizde en çok tercih edilen modeller orta segment cihazlar. Az önce de belirttiğimiz fiyat aralığında olduğu gibi 4000 TL ile 10000 TL aralığındaki cihazlara olan talep bir tık daha fazla.

Yurtdışı akıllı telefonlar

Aslında bu durum bizi şaşırtmadı. Çünkü bir telefon için 30 bin TL ve üzeri paralar vermek ciddi anlamda absürt görünüyor. Elbette burada tercih yine de kullanıcıların.

En çok porno izleyen ülkeler belli oldu! Gözler Türkiye’yi arıyor!