En çok kullanılan Android uygulaması belli oldu! (2015)

en çok kullanılan android uygulaması

En çok kullanılan Android uygulamasını hiç merak ettiniz mi? Google Play Store üzerinden 2015 verilerine dayanarak en popüler uygulamayı açıklıyoruz.

Çeşitli analiz şirketleri tarafından açıklanan rakamlarla farklı verilere ulaşmak mümkün. Bu sefer yapılan analiz, Android işletim sistemli cihazlardaki en popüler uygulamayı ortaya çıkardı. 2015 yılının son çeyreğinden elde edilen verilerle en çok kullanılan Android uygulaması şaşırtıcı bir uygulama oldu.

En çok kullanılan Android uygulaması hangisi?

2015 yılının Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ait verilere dayanarak açıklanan uygulama “Clean Master” oldu. “Araçlar” kategorisindeki uygulama, cihazlardaki geçici dosyaları temizleyerek hem yer açıyor hem de performans artırma iddiası taşıyor. Uygulama ile RAM temizliği yapmak da mümkün. Ana ekrana eklenebilen widget desteği ile de kolay bir kullanım sunuluyor. Özellikle giriş ve orta seviyede teknik özelliklere sahip olan cihazlarda Clean Master kullanımı daha yaygın görünüyor.

Listede tanıdık isimler de var. “Mackolik Canlı Sonuçlar” isimli uygulama yerli geliştiriciler tarafından Google Play Store’a eklenen uygulamalar arasında. Tango, CM Security, TuneIn gibi uygulamalar da bu listede yerini almış durumda.

iOS tarafında ise Android işletim sisteminde olduğu gibi açık ara farkla lider olan bir uygulama yok. Tango, genel olarak iOS tarafında yükseliş trendinde olan uygulamalar arasında sayılabilir. Tüm listeyi aşağıdan görüntüleyebilirsiniz.

en çok kullanılan android uygulaması

10 yıl öncesinin en iyi 6 telefonu! (2016-2006)